Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγωνιστικές διεργασίες σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Σε περίοδο αναταραχής βρίσκονται τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς η επέλαση στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης που προωθείται μέσα από το νέο νόμο πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, βρίσκεται προ των πυλών.

Σε συλλαλητήρια στις 31 Μάρτη, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης καλούν 30 φοιτητικοί, 8 σπουδαστικοί σύλλογοι, 67 επιτροπές αγώνα σε Πανεπιστήμια και 26 σε ΤΕΙ που συσπειρώνονται στα πανελλαδικά συντονιστικά αγώνα. Παράλληλα, διανύουμε ήδη την τέταρτη μέρα απεργίας των πανεπιστημιακών, που σήμερα πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι βδομάδα διεργασιών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς οι φοιτητές και οι σπουδαστές προχωρούν σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων. Στο επίκεντρο της συζήτησης μπαίνουν η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και ο νέος νόμος - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Τα αντιδραστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης, της μετατροπής των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε επιχειρήσεις και την όξυνση των ταξικών φραγμών προκαλούν ήδη αντιδράσεις φοιτητών, σπουδαστών, καθηγητών, εργαζομένων, που έχουν συμφέρον τη δυναμική υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Ενόψει δε και των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, που πραγματοποιούνται στις 5 Απρίλη, οι διεργασίες στους συλλόγους εντείνονται, προκειμένου η αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης να εκφραστεί και στο αποτέλεσμα των εκλογών, με την αποδυνάμωση της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ