Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩ 2000
Το θερμόμετρο στα... ύψη

Στα ύψη ανεβαίνει το... θερμόμετρο της αγωνίας στο ΕΥΡΩ 2000 σήμερα και αύριο καθώς διεξάγονται οι προημιτελικοί αγώνες, από τους οποίους θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Σήμερα θα κοντραριστούν η Τουρκία με την Πορτογαλία (19.00 ΕΤ 1), και η Ιταλία με τη Ρουμανία (21.45 ΕΤ 1). Αύριο τη σκυτάλη παίρνουν τα ζευγάρια Ολλανδία - Γιουγκοσλαβία (19.00 ΕΤ 1) και Ισπανία - Γαλλία (21.45 ΕΤ 1). Ας δούμε πιο αναλυτικά τι κατάσταση επικρατεί στις ομάδες λίγο πριν τις μεγάλες αναμετρήσεις.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Σίγουρα και οι δυο ομάδες αποτέλεσαν τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρώτου γύρου. Οι Τούρκοι γιατί κατάφεραν να προκριθούν στην οκτάδα πιστοποιώντας για άλλη μια φορά φέτος την αγωνιστική άνοδο του αθλήματος στη γειτονική χώρα. Από την άλλη, οι Πορτογάλοι επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο αυτούς που από την αρχή πίστευαν στους Λουζιτανούς. Στο σημερινό παιχνίδι η παρέα του Λουις Φίγκο είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά. Αλλωστε, όπως τονίζουν και οι ίδιοι, φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Πορτογαλία να σημειώσει τη σημαντικότερη επιτυχία και αυτή δε θέλουν να τη χάσουν. Στην αντίπερα όχθη, οι Τούρκοι παρά την καλή πορεία που είχαν μέχρι τώρα, δε φαίνεται να είναι και πολύ αισιόδοξοι, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που έχουν.

ΙΤΑΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Για πολλούς το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αυτό με το λιγότερο ενδιαφέρον, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι Ιταλοί δεν αναμένεται να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους Ρουμάνους. Η ομάδας του Ντίνο Τζοφ κατάφερε στον πρώτο γύρο να διαψεύσει τους πάντες παρουσιάζοντας ένα οργανωμένο σύνολο. Ερωτηματικό αποτελεί εάν ξεκινήσει ο Ντελ Πιέρο ή ο Τότι. Στην αντίπερα όχθη, οι Ρουμάνοι και εδώ που έφθασαν ευχαριστημένοι πρέπει να είναι. Στο σημερινό παιχνίδι επιστρέφει ο Χάτζι, αλλά απουσιάζουν οι Ιλιε, Πετρέσκου και Ποπέσκου.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ

Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι των προημιτελικών θεωρείται η αναμέτρηση των Ισπανών με τους Γάλλους, αφού τα προγνωστικά θεωρούνται παρακινδυνευμένα. Οι «Τρικολόρ» έχουν ένα ελαφρό προβάδισμα λόγω των πολύ καλών εμφανίσεων που έκαναν στον πρώτο γύρο. Ο Ζιντάν αναμένεται για άλλη μια φορά να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό των πρωταθλητών κόσμου. Οι Ισπανοί αν και ξεκίνησαν... νωθρά, εντούτοις στο τελευταίο παιχνίδι με τη Γιουγκοσλαβία έδειξαν να βρίσκουν το δρόμο τους. Σημαντική απώλεια για αυτούς θα είναι εάν τελικά δεν αγωνιστεί ο αρχηγός Φερνάντο Ιέρο που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

Μπορεί η Ολλανδία να μην έχει εντυπωσιάσει μέχρι σήμερα, έστω και εάν έχει τρεις νίκες, εντούτοις συνεχίζει να παραμένει εντός στόχων φιγουράροντας στα προημιτελικά. Η νίκη επί της Γαλλίας τους έδωσε το δικαίωμα να πάρουν την πρώτη θέση και να παραμείνουν στη χώρα τους και έτσι οι οπαδοί της θα αποτελέσουν για άλλη μια φορά σημαντική βοήθεια. Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Φρανκ Ντε Μπουρ, ενώ το «παρών» θα δώσει ο Βαν ντε Σάαρ. Με αιχμή του δόρατος τον Σάβο Μιλόσεβιτς οι Γιουγκοσλάβοι αφού έφθασαν μέχρι τα προημιτελικά, δηλώνουν έτοιμοι και για το παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ