Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Ενισχύστε τα ερασιτεχνικά σωματεία

Την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων ζήτησαν με Ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Γ. Πατάκης. Αναλυτικά το κείμενο: «Είναι γνωστό ότι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, παρόλο που είναι τα φυτώρια αθλητών και διαπαιδαγωγούν τη νεολαία μας στα ιδεώδη του αθλητισμού, είναι πάντα ο "φτωχός συγγενής" όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση από την πλευρά της πολιτείας, ενώ τη μερίδα του λέοντος την παίρνουν οι ΠΑΕ.

Επιπλέον, σε αγώνα μπαράζ Α' τοπικής κατηγορίας ορίζονται διαιτητές από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ομάδες για τις μετακινήσεις και αποζημιώσεις των διαιτητών, παρατηρητών, γιατρών κλπ., με τα υπέρογκα ποσά των 500 χιλ. δρχ. περίπου. Συγκεκριμένα, σε αγώνα Α' κατηγορίας για την πρόκριση στη Δ' Εθνική κατηγορία του Κενταύρου Βόλου με την Ανατολή Ιωαννίνων, που διεξήχθη στη Λαμία, τον περασμένο μήνα, ορίστηκε διαιτητής και οι βοηθοί του από τη Ροδόπη.

Με δεδομένο ότι οι ερασιτεχνικές ομάδες, που διατηρούν τα χαρακτηριστικά της υγείας του αθλητισμού στη χώρα, στηρίζονται και υπάρχουν από την αγάπη απλών πολιτών με πενιχρή οικονομική βοήθεια από την πολιτεία και από το γεγονός ότι η κάθε δραχμή για τη λειτουργία των ερασιτεχνικών συλλόγων προέρχεται από αυτούς τους ανθρώπους».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο υπουργός:

  • Τι μέτρα θα πάρει για την ουσιαστική ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων;
  • Αν θα πάρει μέτρα ώστε να ορίζονται διαιτητές της περιοχής που διεξάγονται οι αγώνες μπαράζ για να μην επιβαρύνονται οι ομάδες για κάθε αγώνα με ποσά που φτάνουν την ετήσια κρατική επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ