Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προετοιμάζουν εργασιακές σχέσεις γαλέρας για τη νεολαία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τονίζει τα παρακάτω:

«Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία να αποκρούσουν τη νέα επίθεση και να ανοίξουν δρόμους για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε τον τεράστιο κοινωνικό πλούτο, που παράγεται, να τον καρπώνονται οι παραγωγοί του, οι εργαζόμενοι.

Την επιτάχυνση και κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη, τη νεολαία και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα αποφάσισε η εαρινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν: Την αλλαγή του εργατικού δικαίου, η οποία έχει ως βάση τις ελαστικές μορφές εργασίας. Την επέκταση των συστημάτων της "διά βίου μάθησης". Ριζικές αλλαγές στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κ.ά.

Στο βωμό του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας προετοιμάζουν εφιαλτικές εργασιακές σχέσεις γαλέρας για τη νεολαία.

Την υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής έχουν αναλάβει κεντροδεξιές - κεντροαριστερές κυβερνήσεις, καθώς και συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος προκειμένου να χειραγωγήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης εκπονήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ στη βάση των ίδιων αντεργατικών επιλογών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της αντιλαϊκής Στρατηγικής της Λισαβόνας.

Η νέα αντιλαϊκή καταιγίδα συνοδεύεται από "πλύση εγκεφάλου" των λαών της Ευρώπης μέσα από το χρηματοδοτούμενο με πακτωλό χρημάτων "Πρόγραμμα Πολιτικής Επικοινωνίας της ΕΕ".

Μπροστά στην εργατική τάξη, τη νεολαία και γενικότερα τα εργατικά στρώματα βρίσκονται δύο επιλογές: ΄Η να αποδεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα ή να συνταχθούν με τους εργατικούς ταξικούς αγώνες εγκαταλείποντας τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, καθώς και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις και να οικοδομήσουν λαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανυπακοής στη "νομιμότητα" που διασφαλίζει τα κέρδη της πλουτοκρατίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οδηγούν τους λαούς σε σύγχρονη σκλαβιά (2012-02-03 00:00:00.0)
Απάντηση με δυνατό ΚΚΕ και ισχυρό κίνημα (2009-09-19 00:00:00.0)
Συγκροτούν φόρουμ για να προωθήσουν την κυβερνητική πολιτική (2002-12-12 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή (2002-12-03 00:00:00.0)
Δε θα λείψει κανείς! (2002-09-06 00:00:00.0)
Σταθμός και αφετηρία (1998-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ