Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Με πολιτική κηδεία αποχαιρετήσαμε τον σ. Μίμη Ευταξία

«Εφυγε» ξαφνικά από οξύ πνευμονικό οίδημα, την Παρασκευή 24 Μάρτη το μεσημέρι, ο σύντροφος Μίμης Ευταξίας, μόλις 46 χρόνων, από τη Λιβαδειά, μέλος της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ.

Η πολιτική κηδεία του έγινε το Σάββατο 25 Μάρτη. Η τελετή αποχαιρετισμού του έγινε στις 3 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Λιβαδειάς. Νωρίτερα, από τις 12.30, η σορός του μεταφέρθηκε από το σπίτι, συνοδεία πολλών συντρόφων και φίλων του, όπως και της οικογένειάς του και εκτέθηκε για προσκύνημα στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Λεβαδέων, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία του Ζαππείου της Λιβαδειάς.

Τιμητική φρουρά όλες αυτές τις ώρες στάθηκαν μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, συναγωνιστές και φίλοι του.

Τον σύντροφο Μίμη αποχαιρέτησαν με ομιλίες τους: Ο εκπρόσωπος της «Θεατρικής Ομάδας Λιβαδειάς», της οποίας ο Μ. Ευταξίας ήταν δραστήριο μέλος, συμβάλλοντας να στηθούν πάρα πολύ καλές και ποιοτικές παραστάσεις στην πόλη. Επίσης η εκπρόσωπος της «Ομάδας Διάσωσης SOS» του νομού Βοιωτίας, στην οποία ο Μίμης συμμετείχε ενεργά εθελοντικά πολλά χρόνια, βοηθώντας συμπολίτες μας στις δυσκολίες λόγω της φύσης της δουλιάς του (είχε συνεργείο αυτοκινήτων). Επίσης μίλησε ο Παναγιώτης Αρβανίτης, γραμματέας της ΚΟΒ Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων της πόλης Λιβαδειάς.

Τον τελευταίο αποχαιρετιστήριο λόγο, εκ μέρους της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, απηύθυνε ο σ. Σοφοκλής Τόγιας, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. «Θυσίασες πολλές από τις μικροχαρές της ζωής, όμως δε σου έλειπε τίποτα γιατί ήσουν σε όλα μέσα. Αυτή η αγωνιστική σου στάση ζωής διαπαιδαγώγησε τους γύρω σου, τους οικείους σου. Αντανακλάται και σήμερα με την απόφαση για πολιτική κηδεία», τόνισε ο Σοφοκλής Τόγιας, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Μίμη, στα δύο ανήλικα κοριτσάκια του, στη μητέρα του, στους αδελφούς του και σε όλους τους οικείους του.

Ο Μίμης Ευταξίας γεννήθηκε το 1960 στη Λιβαδειά. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη. Φοίτησε στην Τεχνική Σχολή Λιβαδειάς, όπου για χρόνια ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου των σπουδαστών. Το 1976 οργανώνεται στην ΚΝΕ. Την ίδια χρονιά, μαζί με άλλους 15 συντρόφους, συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε 3 χρόνια με αναστολή για διακίνηση «Ριζοσπάστη». Το 1979 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Πρωτοστατεί στην ίδρυση του Σωματείου Μετάλλου και εκλέγεται στο ΔΣ του συνεχώς μέχρι το 1985. Την ίδια χρονιά εκλέγεται στο Συμβούλιο Περιοχής Αν. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ. Γίνεται από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη της Θεατρικής Ομάδας που συγκρότησε η ΚΝΕ και στη συνέχεια εξελίχτηκε σε Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λιβαδειάς. Με την κρίση του Κόμματος 1989-1991, δεν ταλαντεύτηκε, δούλεψε ακούραστα για την ισχυροποίηση του Κόμματος και την ανασυγκρότηση της ΚΝΕ στο νομό Βοιωτίας όλα αυτά τα χρόνια που ακολούθησαν. Από το 1999 είναι μέλος της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ.

Ο Μίμης Ευταξίας κηδεύτηκε στο Δημοτικό Νεκροταφείο Λιβαδειάς με δεδομένη την υπόσχεση των συντρόφων του: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου μέχρι τη δικαίωση των ιδανικών μας, για το σοσιαλισμό. Να είσαι σίγουρος ότι τη θέση σου θα πάρουν πολλοί νέοι μαχητές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ