Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοίτα ποιος μιλάει...

«Σίγουρα το γαλλικό μάθημα είναι ότι και στην Ελλάδα χρειαζόμαστε όσο ποτέ την κοινή δράση της αριστεράς και όλων των δυνάμεων που αντιμάχονται τη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική βαρβαρότητα», υποστηρίζει ο Π. Λαφαζάνης ηγετικό στέλεχος του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του, στην κυριακάτικη «Αυγή».

Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, σε δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, υποστηρίζει ένα «αιτούμενο πολλών φοιτητών» στη Γαλλία που δεν είναι άλλο από το να εκφραστεί η ενότητα και πολιτικά, με την υποστήριξη σε έναν κοινό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο οποίος «θα εκφράσει αυτό το φάσμα της ενότητας και της ριζοσπαστικότητας και μιας εναλλακτικής πολιτικής στις πολιτικές ανεξέλεγκτης αγοράς». Τίθεται λοιπόν, κατά τον Αλ. Αλαβάνο, το «μεγάλο ερώτημα: Θα μπορέσουν να έχουν έναν κοινό υποψήφιο πρόεδρο;».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, εξαίροντας την ενότητα «όλων των λουλουδιών του κάμπου» στη Γαλλία, εκτιμά ότι αυτή έχει βοηθήσει. Σε ποια κατεύθυνση; Στην κατεύθυνση, άραγε, οι ξεσηκωμένοι νέοι της Γαλλίας να «θέλουν να συμμετάσχουν στον καθορισμό της πολιτικής, των νόμων, των ρυθμίσεων», επιδίωξη που ο ίδιος τους απέδωσε;

Ο Π. Λαφαζάνης στην «Αυγή», μιλώντας για το «γαλλικό μάθημα», επιτέθηκε στο ΚΚΕ για «διάπραξη ιστορικού λάθους με τη δογματική - διχαστική στάση του». Ο Αλ. Αλαβάνος εστίασε τη διαφορά ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα στο ότι εκεί έχει επιτευχθεί συντονισμός των πρωτοβουλιών, κατηγορώντας και το ΚΚΕ για «ακραία παραταξιακή προσκόλληση και ευτελισμό του φοιτητικού κινήματος». Δεν πρόκειται, βέβαια, να ασχοληθούμε εδώ με την άγνοια της πραγματικότητας για τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία, όπως εκφράζεται από τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΝ, αλλά για την ουσία του ζητήματος.

Και για να μην πολυλογούμε, το ζητούμενο κατά την ηγεσία του ΣΥΝ είναι η ενότητα και η κοινή δράση που θα καταλήγει ...σε έναν κοινό προτεινόμενο για την προεδρία της Δημοκρατίας! Το ζητούμενο είναι ανάπτυξη κινημάτων - «σχολείων» (κατά τον Αλ. Αλαβάνο), όπου οι νέοι και οι άλλοι συμμετέχοντες θα διδάσκονται το «μάθημα» (κατά τον Π. Λαφαζάνη) της ...συμμετοχής στον καθορισμό της πολιτικής, των νόμων και των ρυθμίσεων!

Με γεια τους με χαρά τους. Αλλά, ας μη μιλάνε για λάθη, διχασμούς και ευτελισμούς, απευθυνόμενοι στο ΚΚΕ, ας κοιταχτούν καλύτερα στον καθρέφτη. Αν θέλουν να είναι σε εκείνα τα λουλούδια του κάμπου που μόνη φιλοδοξία έχουν να κοσμήσουν τα ανθοδοχεία προεδρικών μεγάρων, κανείς δεν τους εμποδίζει. Εμείς λέμε να μείνουμε στον κάμπο και να δώσουμε εκεί τις μάχες μας.


Β.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ