Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
Επιτέλους τέλος για τους μαθητές

Οι μαθητές «κόβουν» σήμερα το «νήμα» του εξεταστικού μαραθώνιου
Οι μαθητές «κόβουν» σήμερα το «νήμα» του εξεταστικού μαραθώνιου
Τελειώνει σήμερα Σάββατο, ο πρωτοφανής σε διάρκεια και εντατικότητα εξεταστικός μαραθώνιος των μαθητών της Β` και Γ` Λυκείου με πανελλαδικές εξετάσεις σε όλα τα διδασκόμενα μαθήματα, μία από τις «καινοτομίες» που εισήγαγε η μεταρρύθμιση.

Οι 85.188 μαθητές της Β` και οι 73.765 μαθητές Γ` Λυκείου, που ξεκίνησαν τις εξετάσεις σε 14 μαθήματα στις 25 Μάη, διάνυσαν ένα μήνα εξετάσεων για την προαγωγή, απόλυση από το λύκειο και εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σήμερα, η αυλαία πέφτει με τους μαθητές της Β` Λυκείου να εξετάζονται στα μαθήματα Κοινωνική και Πολιτική Οργάνωση στην Αρχαία Ελλάδα θεωρητικής κατεύθυνσης και Μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης. Σε μαθήματα κατευθύνσεων διαγωνίζονται και οι μαθητές της Γ` Λυκείου με Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Τη Δευτέρα 26 Ιούνη ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα για τους μαθητές της Γ` Λυκείου και για τους υποψηφίους με το σύστημα των δεσμών. Οι εξετάσεις, που ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 3 Ιούλη, ξεκινούν με Υπαγόρευση Μουσικού Κειμένου το πρωί και Ισπανικά το απόγευμα.

Οι τελειόφοιτοι της Γ` Λυκείου μετά και την ολοκλήρωση των εξετάσεων και στα ειδικά μαθήματα και μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους που θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας στα μέσα του Ιούλη, θα κληθούν μετά τις 15 Ιούλη να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις σχολές όπου επιθυμούν να εισαχθούν. Από αυτούς, θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στις στρατιωτικές σχολές, τις σχολές αστυνομίας και πυροσβεστικής 61.871 υποψήφιοι. Στο μεταξύ, στάση αναμονής κρατά το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την εισήγηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για ακύρωση της υπουργικής απόφασης που καθορίζει το ποσοστό εισακτέων των υποψηφίων παλιότερων ετών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας κατά την πάγια τακτική του αναμένει την έκδοση της τελικής απόφασης του ΣτΕ για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ