Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πολιτική και πολιτιστική παρέμβαση του καλοκαιριού

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα στην Αθήνα, οι εκδηλώσεις των οργανώσεων της ΚΝΕ στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι πολύμορφες συναντήσεις της ΚΝΕ με τη νεολαία, οι εκδηλώσεις πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης, που μεταφέρουν το κάλεσμα στο δρόμο του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, συνθέτουν αυτό το μοναδικό νεανικό θεσμό του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Ενα θεσμό που απλώνεται μέσα στο καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και οι νέοι τον γνωρίζουν, τον περιμένουν και τον αγκαλιάζουν θερμά.

Τις επόμενες μέρες οι εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ είναι οι εξής:

  • Σήμερα, Σάββατο 24/6:

- Στην πλατεία της Δραπετσώνας, στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Ανεργία και κατάρτιση».

- Στο Μεγάλο Πεύκο, από τις 8.30 μ.μ., θα λειτουργεί κιόσκι της ΚΝΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί τουρνουά σκακιού, έκθεση βιβλίου και γκράφιτι.

- Στα Μέγαρα, στις 8.30 μ.μ., εκδήλωση νεανικής δημιουργίας με αγώνες σκακιού, εικαστικά δρώμενα, έκθεση βιβλίου κ.ά.

  • Κυριακή 25/6 και Δευτέρα 26/6: Αθλητικό Τουρνουά μπάσκετ στην Κοκκινιά με ομάδες από σχολεία της περιοχής. Οι αγώνες θα γίνονται και τις δυο μέρες το απόγευμα, στο γήπεδο του «Πλάτωνα» (Θηβών και Πέτρου Ράλλη) και θα είναι αφιερωμένες στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
  • Τη Δευτέρα 26/6:

- Στην πλατεία Αγ. Νικολάου (Αχαρνών), στις 8 μ.μ., εκδήλωση αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στην εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν.

- Στο κολέγιο Deree στους Αμπελόκηπους, στις 8 μ.μ., εκδήλωση αφιερωμένη στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

  • Την Τρίτη 27/6:

- Στο Παλατάκι στο Χαϊδάρι, στις 8 μ.μ., εκδήλωση αφιερωμένη στην «παιδεία».

- Στο Μπαρουτάδικο, στο Αιγάλεω στις 8 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «παιδεία».

- Στην πλατεία Γκύζη, στις 8 μ.μ., με θέμα «εργασιακές σχέσεις».

- Στο Περιστέρι, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου (Αγ. Ιερόθεος), στις 7 μ.μ., με θέμα «παιδεία».

- Στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., με θέμα «Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της οργάνωσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ. Η πρώτη προχτές, Πέμπτη, στο ΤΕΙ Καβάλας και η δεύτερη χτες στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Και οι δύο εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στην αντιιμπεριαλιστική και φιλειρηνική δράση. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ρόλο του ΝΑΤΟ, στην κατοχή που συνεχίζεται στα Βαλκάνια, στη μετατροπή της χώρας μας, με την υποτελή στάση της κυβέρνησης Σημίτη, σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ με αποκορύφωμα την τελευταία άσκηση «Dynamic Mix».

Κάλεσαν τέλος τους εκατοντάδες νέους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις να πάρουν δραστήρια μέρος στο φιλειρηνικό κίνημα και να συμμετάσχουν στη διήμερη αντιιμπεριαλιστική συνάντηση στο Ακτιο, στη Λευκάδα στις 8 - 9 Ιούλη. Το πρόγραμμα έκλεισε με ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα με έντεχνο και λαϊκό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ