Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
69η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ
Σήμερα η πανηγυρική συνεδρίαση

Με τις παρατάξεις της πλειοψηφίας ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να αποδεικνύουν τη σύμπνοιά τους στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίστηκε χτες η 69η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, η οποία ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή. Σήμερα, οι εργασίες συνεχίζονται με την πανηγυρική συνεδρίαση και τη συζήτηση θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

Η συζήτηση για καταστατικά και οργανωτικά θέματα συνεχίστηκε και χτες, ενώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί την πρώτη μέρα του συνεδρίου. Αιτία ήταν η σκόπιμη κωλυσιεργία των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, που όπως κατήγγειλε η ΕΣΑΚ Εκπαιδευτικών το βράδυ της Πέμπτης σταμάτησε τη διαδικασία προκειμένου να εξασφαλίσουν ικανό αριθμό αντιπροσώπων ώστε να περάσουν τις προτάσεις τους. Παρ' όλη αυτή την προσπάθεια, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλειοψηφία για συγκρότηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας με «διοικητικό τρόπο», αν δηλαδή δε γίνει η συγκρότησή του σε τρεις συνεδριάσεις, να καταλαμβάνονται αυτόματα οι θέσεις ανάλογα με τη δύναμη κάθε παράταξης, δε συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των αντιπροσώπων που απαιτούσε. Μάλιστα και αντιπρόσωποι που ανήκαν στις παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, παρά το ότι οι δύο παρατάξεις ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία, είτε ψήφισαν λευκό είτε απείχαν από την ψηφοφορία, παρά την κινητοποίηση των παρατάξεων προκειμένου να περάσει η πρόταση. Πάντως, η στάση των δύο παρατάξεων, που δεν έχουν να εμφανίσουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσά τους, έχει προκαλέσει τη δυσφορία ακόμα και των αντιπροσώπων που ανήκουν στις παραπάνω παρατάξεις.

Χτες, στο περιθώριο της 69ης Γενικής Συνέλευσης πολλοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι συμμετείχαν στο προχτεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, συζητούσαν και κατήγγειλαν την πρωτοφανή παρουσία της αστυνομίας, η οποία είχε αποκόψει την πρόσβαση στο υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζεται πως το σώμα των αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα που πρότεινε η ΕΣΑΚ Εκπαιδευτικών για συμμετοχή του κλάδου στο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ