Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στοχεύει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο ο Κόκκαλης

Διείσδυση στον χώρο του πανεπιστημίου ετοιμάζει ο όμιλος Ιντρακόμ και Ιντρασόφτ του Σωκράτη Κόκκαλη στον Τομέα της Πληροφορικής και μάλιστα, όπως διακηρύσσει, είναι διατεθειμένος να υποβάλει το σχέδιό του, σε σύντομο χρονικό διάστημα στον υπουργό Παιδείας. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο πολυπράγμονας επιχειρηματίας χαρακτηρίζει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ως «αναχρονιστικό», δηλαδή το άρθρο 16 του Συντάγματος που δίνει στο κράτος αποκλειστικά την αρμοδιότητα για την ίδρυση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ως Νομοθετικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου), ωστόσο ο κ. Κόκκαλης ισχυρίζεται ότι έχει τους τρόπους να παρακάμψει το «νομικό κώλυμα» για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Αυτά ανακοινώθηκαν στη γενική συνέλευση του ομίλου με το «ισχυρό» επιχείρημα του, να σχετίζεται με τα υπαρκτά ζητήματα, όπως η εκρηκτική ανάπτυξη που γνωρίζει ο τομέας της Πληροφορικής και το έλλειμμα που προβλέπεται ότι θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια σε εξειδικευμένο προσωπικό, πράγμα που απασχολεί τους κεφαλαιοκράτες που κινούνται στο χώρο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την προσεχή 3ετία, θα χρειαστούν περί τις 700 χιλιάδες εξειδικευμένα στελέχη, ενώ ορισμένες χώρες σπεύδουν να αναζητήσουν λύσεις σε τρίτες χώρες με την εισαγωγή μεταναστών.

«Το πρόβλημα θα είναι ιδιαίτερα πιεστικό και στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Κόκκαλης, και ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει σχέδιο για την εκπαίδευση στελεχών στον τομέα της Πληροφορικής. Η εξαγγελία αυτή που μπορεί να ανοίξει την όρεξη και σε άλλους επιχειρηματίες είναι μια εξέλιξη που χρειάζεται να προσεχτεί, αλλά και να απαντηθεί από το λαϊκό και φοιτητικό κίνημα, με την ένταση του αγώνα για Ενιαία Ανώτατη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ