Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλιμάκωση εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Συνάντηση Μεϊμαράκη με τον Βέλγο υπουργό Αμυνας

Η κλιμάκωση της στρατιωτικοποίησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η παραπέρα εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αποτυπώνονται σε όσα ανακοινώθηκαν μετά τη χτεσινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο υπουργός Ε. Μεϊμαράκη με τον Βέλγο ομόλογό του Α. Φλαό.

Εξετάστηκαν, αναφέρεται στη χτεσινή ανακοίνωση, «θέματα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, όπως η ανάπτυξη δυνατοτήτων ταχείας αντίδρασης της ΕΕ, θέματα σχετικά με τη μετεξέλιξη του ΝΑΤΟ, ενώ συζητήθηκε και η προσπάθεια της ΕΕ να συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης στην Αφρική». Ειδικά για το Κονγκό, όπου λαμβάνει χώρα επιχείρηση του «ευρωστρατού» ο Ε. Μεϊμαράκης είπε ότι η Ελλάδα θα διαθέσει ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου «C-130» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενίσχυση της ελληνικής εμπλοκής.

Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι «είναι μείζονος ελληνικού ενδιαφέροντος το θέμα ανάπτυξης των δυνατοτήτων της ΕΕ και δη εκείνης της ταχείας αντίδρασης» και για αυτό «συμμετέχουμε ενεργά στην υλοποίηση των τακτικών σχηματισμών μάχης της ΕΕ». Σύμφωνα με τον Βέλγο υπουργό Αμυνας διαπιστώθηκαν ομοιότητες μεταξύ των δύο χωρών «όσον αφορά τις διεθνείς επιχειρήσεις, κυρίως αυτές που αναλαμβάνονται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ