Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΡΟΣ
Απαιτείται η δημιουργία αγωνιστικού μετώπου πάλης

Πρόσκληση της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ στην εκδήλωση για τους υδάτινους πόρους και τις πλημμύρες του Εβρου και των παραπόταμων

Πρόσκληση στο λαό της περιοχής του Εβρου να συμμετάσχει στην εκδήλωση με θέμα: «Υδάτινοι πόροι και πλημμύρες. Οι θέσεις του ΚΚΕ», απευθύνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες πλημμύρες στο νομό Εβρου και τις τεράστιες καταστροφές. Η ΝΕ Εβρου στη σχετική πρόσκληση αναπτύσσει την πρόταση του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση - συζήτηση θα γίνει την Κυριακή 2 Απρίλη στο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου, στις 11 το πρωί, με ομιλητές τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Χρήστο Τρέλλη, υποψήφιο νομάρχη Εβρου της ΝΑΣ. «Η λειψυδρία του καλοκαιριού, οι πλημμύρες του χειμώνα προσλαμβάνουν πλέον μόνιμο χαρακτήρα κι απειλούν την αγροτική παραγωγή, την περιουσία αλλά ακόμα και τη ζωή των κατοίκων», σημειώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή.

«Το φαινόμενο των πλημμυρών δεν είναι αποτέλεσμα φυσικών παραγόντων, όπως ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής, που ακολουθείται στον τομέα των υδάτινων πόρων τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια», τονίζει η ΝΕ Εβρου. Καλεί τους κατοίκους να απαιτήσουν την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών κι αποζημίωση των πληγέντων.

«Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων απαιτεί την ανάπτυξη ενός ισχυρού, μαζικού μετώπου αντίστασης και πάλης του λαού της περιοχής. Μετώπου, που να διαμορφώνει όρους για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, με προοπτική την εφαρμογή μιας άλλης λαϊκής πολιτικής και των απαιτούμενων μέτρων. Η εφαρμογή μέτρων στην περιοχή προϋποθέτει τη συνεργασία με Βουλγαρία και Τουρκία για τη διευθέτηση των ζητημάτων διαχείρισης των υδάτων του ποταμού Εβρου και των παραπόταμών του», υπογραμμίζεται. Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ προτείνει:

  • Προγραμματισμένη ένταξη της χρήσης των υδάτινων πόρων στα πλαίσια μιας σχεδιασμένης αναπτυξιακής πολιτικής με καθορισμένες χρήσεις για συγκεκριμένους στόχους, με σχεδιασμένες ποσοστικές και ποιοτικές παραμέτρους.
  • Σχεδιασμός και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων υποδομής.
  • Συνολική διαχείριση των λεκανών απορροής των χειμάρρων και δασοτεχνικά - φυτοτεχνικά έργα σε όλη την υδρολογική λεκάνη.
  • Προστασία των δασών κι αναδασώσεις.
  • Δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων με Περιφερειακή και Νομαρχιακή δομή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ