Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΠΑΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΝΙΔΙΟΥ»
Αγώνας προς όφελος των κατοίκων

Δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή σε όφελος των συμφερόντων του λαού του Μενιδίου έδωσαν προχτές το βράδυ πλήθος κατοίκων, εργαζομένων και φορέων της πόλης στη δημοτική παράταξη της «Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Μενιδίου» (ΠΑΣΥΜ), που συμμετείχαν σε εκδήλωση όπου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Βασίλη Τοπαλιανίδη για τη δημαρχία και την οποία στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Πρωτοβουλία Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση.

Στην κατάμεστη αίθουσα του δήμου εκφράστηκε η απόφαση όλων των συγκεντρωμένων να σταλεί μήνυμα αντίστασης στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε γενικό επίπεδο από τις πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε τοπικό από τις δημοτικές αρχές που στηρίζονται από τα συγκεκριμένα κόμματα.

Στο Μενίδι, οι χιλιάδες εργατοοικογένειες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν φορτωθεί στις πλάτες τους μερικά από τα μεγαλύτερα υπερτοπικής σημασίας έργα της Αττικής (Αττική Οδός, Προαστιακός κ.ά.). Την ίδια στιγμή «πνίγονται» από την ανυπαρξία έργων υποδομής και τις παρατάξεις που στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ακολουθούν πιστά την κεντρική πολιτική παράδοσης στο μεγάλο κεφάλαιο των δημόσιων εκτάσεων.

Γι' αυτό, όπως σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Τοπαλιανίδης, που τον στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Πρωτοβουλία Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνεργασίας για τις τοπικές εκλογές, στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης: «Αυτές οι δημοτικές εκλογές πρέπει να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα από το λαό προς τους κυβερνώντες ότι κάθε πολιτική επιλογή που στρέφεται ενάντια στο κοινό λαϊκό συμφέρον είναι καταδικασμένη στη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων. Πρέπει τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή μας να την εκφράσουμε και πρακτικά, όχι μόνο λεκτικά, ώστε να νιώσουν την ανάσα μας».

Ο Μάρκος Αλεξίου, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Μενιδίου - Ανω Λιοσίων του ΚΚΕ, τόνισε ότι οι τοπικές εκλογές έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν μεγάλη ευκαιρία για να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια. Ακόμα, τόνισε ότι πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας του λαού με τη στήριξη των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ και οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να διαμορφωθεί στο χώρο της Αυτοδιοίκησης μια πλατιά αγωνιστική συσπείρωση.

Ο Παναγιώτης Μαντάς, εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ, τόνισε την ανάγκη οι δημοτικές εκλογές να γίνουν μετερίζι για να αναπτυχθούν αγώνες καταδίκης του δικομματισμού. Ο Λάμπρος Βλάχος, από την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών, σημείωσε: «Θέλουμε δήμους και νομαρχίες που δε θα επαιτούν, αλλά θα απαιτούν και σ' αυτή τη λογική κινείται η συνεργασία».

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ανατολικής Αττικής Νίκος Στεφανίδης και Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος, μεταφέροντας ταυτόχρονα και μήνυμα στήριξης του υποψήφιου νομάρχη Γιώργου Πάντζα.

Τη στήριξη δήλωσαν ακόμα σειρά εκπροσώπων φορέων της πόλης, μεταξύ άλλων οι: Δ. Χριστοφορίδης από το Σύλλογο Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κ. Κηρούνης πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΔΟΞΑ», Γ. Παναγής από το σύλλογο των ΕΒΕ Μενιδίου, Α. Κατσούλης από το Συνδικάτο Οικοδόμων και Ζ. Κεσίδης από τον Αθλητικό Σύλλογο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφαντο σε συνεδρίαση σχετική με τη Χρυσή Αυγή και την εγκληματικότητα(2017-06-01 00:00:00.0)
Περικλής Αλμπάνης(2010-11-02 00:00:00.0)
Λασπολογούν και συκοφαντούν τον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(2010-10-10 00:00:00.0)
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας!(2006-03-24 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις(2004-07-16 00:00:00.0)
Ο Γ. Τοπαλιανίδης, υποψήφιος στο Μενίδι(2002-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ