Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Στόχος η ισχυροποίηση του Συνδικάτου

Με στόχο την ισχυροποίηση του ταξικού τους συνδικάτου και την παραπέρα ενίσχυση του ΠΑΜΕ, οι μεταλλεργάτες της Αθήνας δίνουν τη μάχη για την επιτυχία των εκλογών, που θα γίνουν από τις 3 έως τις 10 Απρίλη. Ηδη τα μέλη του Συνδικάτου «Ο Προμηθέας» πραγματοποιούν εξορμήσεις σε τόπους δουλιάς. Τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν μεταξύ άλλων στα εργοστάσια ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ, ΜΑΛΤΕΖΟΣ, ΓΚΡΑΤΕΞ, ενώ σήμερα θα βρεθούν στην ΕΔΡΑΣΗ και αλλού.

Στην πρόσφατη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», αναδείχτηκε η ανάγκη να δυναμώσουν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ώστε να αποκαλυφθούν πιο καθαρά οι αιτίες κι οι ένοχοι για τις συνέπειες της «ανταγωνιστικότητας» και τα προβλήματα που ξεσπάνε στις πλάτες των χιλιάδων εργαζόμενων του κλάδου. Να συγκροτηθούν Επιτροπές Αγώνα στα εργοστάσια, να γραφτούν κι άλλοι εργαζόμενοι στο Συνδικάτο, να συσπειρωθούν και να δραστηριοποιηθούν πιο αποφασιστικά. Σ' αυτή την κατεύθυνση, σήμερα το πρωί, στις 10.30 π.μ., το Συνδικάτο Μετάλλου, μαζί με άλλα συνδικάτα της Αθήνας, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο της ΖΒΑΜΠΕ, στα Μεσόγεια, για την απομάκρυνση «καμεροχαφιέδων» που έχει τοποθετήσει η εργοδοσία.

Οι απολύσεις στο ΦΥΡΟΓΕΝΗ, στη ΦΟΚΟ, η μη καταβολή δεδουλευμένων σε επιχειρήσεις όπως η ΑΡΕΒΑ, ο ΚΑΖΗΣ, ο μεγάλος αριθμός των συμβασιούχων όπως στην ΠΙΤΣΟΣ, το κλείσιμο εργοστασίων και η μεταφορά τους σε χώρες με χαμηλότερα μεροκάματα, οι άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται ιδιαίτερα οι νέοι και οι μετανάστες εργάτες, επιβεβαιώνουν πόσο επιτακτική είναι η αντίσταση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Μακριά από τη λογική του «εταιρισμού» και τον ταξικό συμβιβασμό που προτείνει η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ