Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Απάντηση στους δρόμους και στην κάλπη

Στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» περιόδευσε χτες ο υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής»
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής»
Τη μεθοδευμένη επιλογή να αφήνουν, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σημαντικές δημόσιες επιχειρήσεις να «σκουριάζουν» για να παραδίδονται αργότερα στους επιχειρηματίες προς κερδοσκοπική εκμετάλλευση, υπογράμμισε, ο Γιώργος Μαυρίκος, στη χτεσινή του περιοδεία στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Τα πρώτα λόγια του υποψήφιου προέδρου της διευρυμένης υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν πως με την είσοδό του στην Τεχνική Βάση είχε ανάλογο συναίσθημα με αυτό σε αντίστοιχη περιοδεία στο «Αττικό Νοσοκομείο». Το παραπάνω -εξήγησε - συνέβη γιατί «και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει μια υποδομή αλλά δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός εργαζομένων». Στο «Αττικό», είπε, χρειάζονται 3.000 εργαζόμενοι και υπάρχουν μόλις 1.000. Στην Τεχνική Βάση χρειάζονται 3.000 εργαζόμενοι και υπάρχουν μόλις 800. «Αυτό δεν είναι τυχαίο», επισήμανε, «είναι μεθοδευμένη επιλογή».

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ιδρύσει μια νέα αεροπορική εταιρία (την «Πάνθεον»), με την αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων, επισήμανε ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια ακόμα απόπειρα ξεπουλήματος της «Ολυμπιακής», σαν κι αυτές που επιχείρησαν και στο παρελθόν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε την κατηγορηματική και πάγια θέση του ΚΚΕ «για μια Ολυμπιακή 100% δημόσια υπέρ των λαϊκών συμφερόντων». Πρόσθεσε ότι και αυτό θα πρέπει είναι ένα ακόμα κριτήριο στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ας αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι «ποιοι θα τρίβουν τα χέρια τους εάν ο χάρτης της χώρας γίνει πάλι μπλε και πράσινος, μ' αυτούς δηλαδή που "εξυγιαίνουν" συνέχεια την "Ολυμπιακή" θέλοντας να την ξεπουλήσουν. Θα τρίβει τα χέρια της η Lyfthansa, η British Airways και η Air France. Θα τρίβει τα χέρια του το κεφάλαιο. Αντίθετα, θα τους προκαλέσει ανησυχία εάν ο λαός "αξιοποιήσει" την πείρα του στις εκλογές έχοντας στο νου τα πραγματικά τους συμφέροντα».

Τέλος, ο Γ. Μαυρίκος κάλεσε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους συμμετέχοντας στην απεργία στις 13 του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ