Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Νικητής η ανυπότακτη στάση ζωής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ ενάντια στην τοξικοεξάρτηση

Μια από τις πολλές «φάσεις» που καταγράφηκαν στους αγώνες του κυριακάτικου τουρνουά
Μια από τις πολλές «φάσεις» που καταγράφηκαν στους αγώνες του κυριακάτικου τουρνουά
Η ανυπότακτη στάση ζωής «στέφθηκε» νικητής στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, στέλνοντας μήνυμα αγώνα και αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή εξάρτησης που «πλασάρουν» στη νέα γενιά για να την παγιδεύσουν στην ανοχή, στο συμβιβασμό, στην εκμετάλλευση. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα 5Χ5 του Δήμου Ιλίου, πήραν μέρος ομάδες Επιτροπών Νέων Συνδικάτων, Κοινοτήτων Απεξάρτησης, σπουδαστών και νέων της περιοχής.

Την απονομή των κυπέλλων στις νικήτριες ομάδες και των αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους όσοι συμμετείχαν έκανε ανάμεσα σε άλλους ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα ανάλογες πρωτοβουλίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να βρουν συνέχεια και να αγκαλιάσουν περισσότερους νέους σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Αυτή ήταν η διαπίστωση και όλων όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ: Από τη μια, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη, τα ίδια τα συνδικάτα, ως πυρήνες συσπείρωσης των εργαζομένων, να διοργανώνουν πολύμορφες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, παρεμβαίνοντας σε προβλήματα που «καίνε» την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Και από την άλλη, ότι πρέπει να δυναμώσει ο συντονισμός ανάμεσα στους φορείς του συνδικαλιστικού και του αντιναρκωτικού κινήματος, στην κοινή πάλη κατά της τοξικοεξάρτησης.

Να δυναμώσει η αλυσίδα κατά των εξαρτήσεων

«Τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν νόημα στη ζωή μας. Εμείς, μέσα από τα στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ είμαστε πάντα κοντά σε τέτοιες πρωτοβουλίες που ελπίζουμε να γίνονται πιο συχνά. Για να δυναμώσει η αλυσίδα κατά των εξαρτήσεων. Για να νιώθουμε τη χαρά της άνοιξης, τις χαρές της ζωής, μακριά από τον τρόπο ζωής που οδηγεί σε αδιέξοδα», σημείωσε στον «Ρ» ο Βασίλης Χρηστάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων της «ΣΤΡΟΦΗΣ».

«Εκτός απ' τη δράση στους χώρους εργασίας, τα ταξικά συνδικάτα προσπαθούν να αναδεικνύουν γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία», τόνισε ο Γιώργος Πίτσικας, επισιτιστής απ' τον Πειραιά. Ενώ ο Ηλίας Κυριακάκης, απ' την «ΚΑΦΕ 3» εξήγησε: «Με τη συμμετοχή μας δίνουμε κουράγιο σ' αυτά τα παιδιά, που, ούτως ή άλλως έρχονται δύσκολα χρόνια και νομίζω πως μέσα απ' την απεξάρτηση και τη θεραπεία, θα χρειαστούν στους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται».

«Ηταν μια καλή διοργάνωση... Καταλάβαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε», τόνισε ο Δημήτρης Κάππας, οικοδόμος απ' το Μενίδι, μιλώντας παράλληλα για τη σύσκεψη που προετοιμάζει η Επιτροπή Νέων ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών, στα μέσα Απρίλη. Ο Γιώργος Κωστακιώτης, εμποροϋπάλληλος, σχολίασε τον αποκλεισμό των νέων απ' την άθληση, την ανυπαρξία εγκαταστάσεων ειδικά στην επαρχία, την εγκατάλειψη ερασιτεχνικών ομάδων, αναδεικνύοντας έτσι μια άλλη σημαντική διάσταση της πρωτοβουλίας.

Αλληλεγγύη για έναν αγώνα που μας αφορά όλους

«Ολη αυτή η διοργάνωση είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά που, μέσα από τις κοινότητες, κάνουν έναν αγώνα να απεξαρτηθούν απ' τις ουσίες, είναι μια ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι με τον υπόλοιπο κόσμο, τους εργαζόμενους», τόνισε στον «Ρ», ο Αργύρης Χατζηγιάννης, απ' τη «ΔΙΑΒΑΣΗ». Δίπλα του, ο Γιάννης Γαζούλης αναφέρθηκε στη δημιουργικότητα που πολύμορφα απελευθερώνει ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά, και αναδεικνύουν πρωτοβουλίες όπως αυτή του ΠΑΜΕ: «Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, βρίσκουμε πράγματα που μας αρέσουν. Δηλαδή πιο πριν, το μόνο που μ' άρεσε ήταν να κάνω χρήση... Είναι ευκαιρία να βρίσκουμε καινούριες ασχολίες, κι όσο και να το κάνεις, οι αγώνες, όταν είναι κάτι πιο "επίσημο" απ' όταν παίζουμε μεταξύ μας, μας δίνει περισσότερο θάρρος για να ενταχθούμε πιο εύκολα στο κοινωνικό σύνολο...»

«Πρώτη φορά κάποιος αναλαμβάνει τέτοια πρωτοβουλία. Και πρέπει αυτό να γίνεται πιο συχνά», τόνισε ο Σπύρος Χριστοφοράκης, πρόεδρος της Ομάδας Γονέων της κοινότητας «Διάβαση».

«Μου αρέσουν να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, χαίρομαι να παίζω ποδόσφαιρο και χαίρομαι και για το μήνυμα που περνάμε και με την ενημέρωση που κάνουμε μ' αυτή την εκδήλωση, για μένα είναι μια ευκαιρία και να κάνω αθλητισμό και μετά από αυτή τη δοκιμασία που έχω περάσει, μου αρέσει πάρα πολύ, και θέλω να γίνονται πιο συχνά», σημείωσε ο Κώστας Τσεμπέρης απ' τη ΣΤΡΟΦΗ».

«Δίνουμε συμπαράσταση στα παιδιά απ' τα προγράμματα απεξάρτησης, αλλά κι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε συμμετέχοντας σ' άλλες δραστηριότητες αυτών των συλλόγων που ο κόσμος δε γνωρίζει και πρέπει να τις μάθει», κατέληξε ο Λουκάς Αδαμόπουλος, μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ