Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με μεγαλύτερη ορμή στην απεργία

Μονόδρομος η απάντηση στις 13 Απρίλη και η κλιμάκωση της πάλης για τις κλαδικές Συμβάσεις, όπως ανέδειξε και η χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Μητροπόλεως

Μετά και τη χτεσινή συγκέντρωση (φωτ.), οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν την πάλη τους με την απεργία στις 13 Απρίλη
Μετά και τη χτεσινή συγκέντρωση (φωτ.), οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν την πάλη τους με την απεργία στις 13 Απρίλη
Αγωνιστική απάντηση ενάντια στο δικομματισμό, τους εργοδότες και τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που χτες έβαλε την υπογραφή της στην απαράδεκτη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΕΕ), δίνουν τα ταξικά συνδικάτα οργανώνοντας τον αγώνα των εργαζομένων, δίνοντας τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 13 Απρίλη. Προβάλλοντας το πλαίσιο του ΠΑΜΕ διεκδικούν κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που ικανοποιούν τις σύγχρονες αυξημένες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Η απάντηση αυτή γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, καθώς η ΕΓΣΣΕ που υπογράφτηκε καθηλώνει τους μισθούς και διαιωνίζει τη φτώχεια στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου, για άλλη μια διετία.

Χτες, την ώρα που οι κοινωνικοί εταίροι έστηναν το αντεργατικό τους παζάρι, τα ταξικά συνδικάτα και εργαζόμενοι της Αθήνας είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο των εμπόρων όπου γινόταν η συνάντηση, καταδικάζοντας το σικέ παιχνίδι, με συνθήματα όπως «ο διάλογός τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», και καλώντας: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη». Για τη διεκδίκηση «1.300 βασικό μισθό, όχι στη συναίνεση και το συμβιβασμό», «35ωρο, 7ωρη δουλιά, για ανθρώπινα ωράρια παλεύει η εργατιά», «Θέλουμε αυξήσεις και όχι κοροϊδία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία».

Από τις ντουντούκες καταγγελλόταν η προκλητική στάση των βιομηχάνων, που πρότειναν και τελικά πέτυχαν να υπογραφεί μια σύμβαση με αυξήσεις - κοροϊδία, όταν το κεφάλαιο συσσωρεύει ληστρικά κέρδη και αμύθητα πλούτη. Μια στάση που ενθαρρύνουν οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που υπηρετεί πιστά τη γραμμή της «ταξικής ειρήνης» και των «κοινωνικών διαλόγων». Απέναντι σε αυτή την κατάσταση καλούσαν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να προχωρήσουν και να πάρουν μέρος στην απεργία στις 13 Απρίλη, που θα κλιμακώνει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και θα αναδεικνύει τα αιτήματα του ΠΑΜΕ, δίνοντας συνέχεια στη μάχη των κλαδικών Συμβάσεων.

Νέες απεργιακές αποφάσεις

Στις απεργιακές αποφάσεις των τελευταίων ημερών συγκαταλέγονται αυτές του Εργατικού Κέντρου Σάμου (με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του) του Συνδικάτου Φαρμάκου Αθήνας, των Οικοδόμων και των εργαζόμενων στον Ιματισμό της Πάτρας, των Οικοδόμων της Πρέβεζας και από τη Λάρισα του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, της Ενωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΤΠΟΛ, του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, του Σωματείου Εργαζομένων «Πράκτικερ» και του αντίστοιχου στα «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» και το Σωματείο Κεραμοποιών. Οι εξορμήσεις στην περιοχή συνεχίστηκαν και χτες σε τράπεζες, εργοστάσια, ξενοδοχεία και σούπερ μάρκετ. Με εντεινόμενους ρυθμούς συνεχίζονται σήμερα οι εξορμήσεις στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις.

Σήμερα Τρίτη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει συνδικαλιστική σύσκεψη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Ανάλογη σύσκεψη, με τη συμμετοχή του συνδικάτου Μετάλλου Ν. Λασιθίου, του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας, των σωματείων συνταξιούχων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Λασιθίου κ.ά., διοργανώνει σήμερα και η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 13 Απρίλη απευθύνει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Κρήτη (2024-02-29 00:00:00.0)
Νεκρός από θερμοπληξία εργατοτεχνίτης σε ανασκαφή στο Λασίθι (2023-08-04 00:00:00.0)
Απεργούν ενάντια στο τσεκούρωμα των μισθών κατά 22% (2012-03-30 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - απάντηση τη Δευτέρα (2006-04-01 00:00:00.0)
Διασπαστικές μεθοδεύσεις με στόχο τους εργαζόμενους (2006-03-31 00:00:00.0)
Ανασφάλιστοι και απλήρωτοι (2005-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ