Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ
Σε... επιτροπές συνεχίζεται ο εμπαιγμός

Προκλητικά «ζωσμένη» με δυνάμεις καταστολής ήταν χτες η έδρα της επιχείρησης στη Συγγρού
Προκλητικά «ζωσμένη» με δυνάμεις καταστολής ήταν χτες η έδρα της επιχείρησης στη Συγγρού
Σε ...επιτροπές παραπέμπει το μεροκάματο των 650 εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη η εργοδοσία, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να μεθοδεύσει το οριστικό «λουκέτο». Σε χτεσινή της συνεδρίαση στην Αθήνα, η διοίκηση της εταιρίας πρότεινε τη σύσταση εξαμελούς επιτροπής για να εξετάσει το «ενδεχόμενο της ορθολογικής λειτουργίας του εργοστασίου», μέχρι τις 19 Απρίλη.

Απ' τη μεριά τους οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, δίνοντας αγωνιστικό «παρών» έξω απ' την έδρα της επιχείρησης και προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Συγγρού. Την οργή τους προκάλεσε τόσο ο εμπαιγμός της εργοδοσίας, όσο και η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μάλιστα τους είχαν... συνοδεύσει απ' τη Μαλακάσα ως το κέντρο της Αθήνας.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, μεταφέροντας ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη των κομμουνιστών. Καταγγέλλοντας με κατηγορηματικό τρόπο την αστυνομοκρατία, η βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται προκλητική και έχει ήδη προδιαγράψει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ακόμα, ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ απαιτεί την ολική επαναλειτουργία του εργοστασίου και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ