Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αγριες μάχες

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ενας ακόμη Τούρκος μηχανικός, που λάμβανε μέρος στην κατασκευή ενός δρόμου, δολοφονήθηκε χτες, ενώ ταξίδευε ανάμεσα στη Φάραχ και τη Νιμρόζ, δύο επαρχίες του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με το BBC, η σορός του «πυρπολήθηκε» από τους εκτελεστές του. Αξιοσημείωτα, ο μηχανικός ταξίδευε με τρεις ένοπλους φρουρούς, οι οποίοι ακινητοποιήθηκαν, αφοπλίστηκαν και διώχτηκαν από τους ενόπλους. Στο μεταξύ, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένοπλοι εισέβαλαν στην κατοικία του Σάγιεντ Σάντεκ, ενός βουλευτή της τοπικής βουλής Τάχαρ και τον σκότωσαν το Σάββατο. «Δεν είναι σαφές» ποιοι ευθύνονται για την ενέργεια - συνήθως οι αρχές αποδίδουν τις όλο και πιο συχνές τέτοιες ενέργειες στους Ταλιμπάν. Επίσης, χτες έγινε γνωστό ότι ένα τετράχρονο αγόρι που είχε τραυματιστεί σε επίθεση αυτοκτονίας την περασμένη βδομάδα εναντίον Ρουμάνων της κατοχικής δύναμης εξέπνευσε. Ενα 10χρονο κορίτσι και έξι ακόμη άτομα νοσηλεύονται ακόμη.

Το Σάββατο, επίσης, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι «ελέγχουν» 3 χωριά στο νότιο Αφγανιστάν, μετά από μάχες, στις οποίες σκοτώθηκαν 6 αστυνομικοί και 5 Ταλιμπάν.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι δηλώσεις του Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τη Νότια και Κεντρική Ασία ότι προβλέπει «αύξηση των συγκρούσεων» στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ