Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
«Είμαστε εργάτες, όχι τρομοκράτες»

Από τη διαδήλωση μεταναστών και εργατών συναδέλφων τους στη Νέα Υόρκη

Associated Press

Από τη διαδήλωση μεταναστών και εργατών συναδέλφων τους στη Νέα Υόρκη
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Σοβαρούς κλυδωνισμούς στο πολιτικό κατεστημένο προκαλεί πλέον το συνεχώς διευρυνόμενο μέτωπο των κινητοποιήσεων των μεταναστών ενάντια στη νομοθεσία που ποινικοποιεί τη λαθρομετανάστευση και την παροχή βοήθειας σε μετανάστες δίχως έγγραφα και προβλέπει ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, μήκους 700 μιλίων.

Την Παρασκευή χιλιάδες αγρότες, στη μνήμη του συνδικαλιστή και ιδρυτή της Ενωσης Ενωμένων Αγροτών Τσεζάρ Τσάβες, πήραν μέρος σε κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, ενώ η Νέα Υόρκη το Σάββατο και η πόλη της Οκλαχόμα την Κυριακή πήραν τη σκυτάλη των διαδηλώσεων από το Σικάγο και το Λος Αντζελες. Οπως δηλώνουν οι οργανώσεις των μεταναστών, η Ουάσιγκτον έπεται αλλά και η γενική απεργία για την 1η Μάη...

Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, οι περισσότεροι ισπανόφωνοι αλλά και Αμερικανοί που βρέθηκαν στο πλευρό τους σε ένδειξη συμπαράστασης έδωσαν ηχηρό «παρών» σε νέες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Λος Αντζελες και Οκλαχόμα Σίτι.

«Δεν είμαστε εγκληματίες», «Εάν κάνετε κακό στους μετανάστες, κάνετε κακό στην Αμερική», «Εμείς είμαστε η οικονομία σας» και «Εγώ καθάρισα το Σημείο Μηδέν», είναι τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία της Νέας Υόρκης από τη γέφυρα του Μπρούκλιν έως την άκρη της Τσάιναταουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων επικύρωσε το Δεκέμβρη σχέδιο νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την παραμονή στις ΗΠΑ δίχως τα κατάλληλα έγγραφα, και καλεί στην κατασκευή φράκτη μήκους 1.120 χλμ στα σύνορα με το Μεξικό προς αποφυγή της λαθρομετανάστευσης. Αυτές τις ημέρες συζητείται στη Γερουσία σχέδιο νόμου που προβλέπει, επίσης, την τιμωρία των εργοδοτών που απασχολούν παράνομους μετανάστες. Οι μη εγγεγραμμένοι στους σχετικούς καταλόγους των αμερικανικών αρχών μετανάστες υπολογίζονται σε περίπου 12 εκατομμύρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ