Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Θέατρο
Θερινή Ακαδημία Θεάτρου

Σειρά εργαστηρίων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ομιλίες και παρουσιάσεις περιλαμβάνει η θερινή Ακαδημία, που θα λειτουργήσει πιλοτικά στο Μονοδένδρι (Ζαγόρια) από τις 14 μέχρι τις 30 του Ιούλη και διοργανώνεται από το Εθνικό Θέατρο. Γενικός τίτλος των εργασιών είναι «Αρχαίος χορός και πολυφωνική έκφραση. Δουλεύοντας με λαογραφικές παραδόσεις».

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η καθιέρωση ενός ετήσιου εκπαιδευτικού θεσμού. Φέτος θα επεξεργαστεί θέματα σχετικά με την αλληλεπίδραση ανάμεσα στις λαογραφικές παραδόσεις των βαλκανικών χωρών και στη σύγχρονη δραματική τέχνη. Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες, θεωρητικοί του θεάτρου και ερευνητές θα διδάξουν στο Μονοδένδρι, ενώ καλλιτεχνική υπεύθυνη του προγράμματος είναι η θεατρολόγος και κριτικός Ελένη Βαροπούλου. Οι ενδιαφερόμενοι (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σπουδαστές, ερασιτέχνες και όσοι ενδιαφέρονται για το θέατρο) μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο Εθνικό Θέατρο, μέχρι 20 του Ιούνη (πληροφορίες στα τηλέφωνα 5233.635 και 5220.585-7 εσωτ. 101).

Το 1ο Εργαστήριο (24-28 Ιούλη), με θέμα «Η ταυτότητα του χορού. Μέλος και Ορχηση» διευθύνει η Λυδία Κονιόρδου. Το 2ο (17-21 Ιούλη), με θέμα «Τοπίο, Φωνή και Αρχαίος ποιητικός λόγος. Ερμηνευτική προσέγγιση με τη συνδρομή πολυφωνικής Ηπειρωτικής Μουσικής του 5ου στάσιμου της Μήδειας του Ευριπίδη», διευθύνει η Νικαίτη Κοντούρη. Το 3ο Εργαστήριο, που διευθύνει η Σοφία Μιχοπούλου, έχει θέμα «Η φωνή και το σώμα στην αρχαία ελληνική τραγωδία και κωμωδία».

Συμμετέχουν επίσης σκηνοθέτες, συνθέτες, χορογράφοι, κριτικοί από Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ