Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Θέατρο
Ποικίλο καλοκαιρινό ρεπερτόριο
  • Στο θέατρο «Λαμπέτη» έχει στηθεί ένα «Μπλε δωμάτιο». Ετσι, εξάλλου τιτλοφορείται το έργο του Ρομπέρ Τομά, που ανεβάστηκε σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι, σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα, μουσική Κωνσταντίνου Βήτα, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύονται η Ναταλία Δραγούμη και ο Αρης Λεμπεσόπουλος. Το έργο του Ρ. Τομά, βασισμένο στο θεατρικό έργο του μεγάλου Αυστριακού συγγραφέα Σνίτσλερ, είναι μια μελέτη γύρω από την ηθική και την έλλειψή της, γύρω από τα κίνητρα και τις μορφές της σεξουαλικής συμπεριφοράς.
  • Τη σαιξπηρική «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι» θα παρουσιάσει το καλοκαίρι ο «Θίασος 2000». Η μετάφραση είναι του Κώστα Καρθαίου, η σκηνοθεσία του Ζαχαρία Ρόχα, τα σκηνικά - κοστούμια της Δέσποινας Βολίδη, η μουσική επιμέλεια του Αλέξη Σπανίδη, οι χορογραφίες του Σίμωνα Πάτροκλου, οι φωτισμοί του Τάκη Ποδαρόπουλου. Παίζουν: Μαίρη Βιδάλη, Ζαχαρίας Ρόχας, Γιώργος Μπάρτης, Κωστής Μαλκότσης, Σάββας Γεωργιάδης, Εμμανουέλα Αλεξίου, Στέργιος Αποστολίνας κ. ά. Η παράσταση αφιερώνεται στον σκηνογράφο - ενδυματολόγο Γιώργο Ανεμογιάννη.

Από το «Μπλε δωμάτιο» στο «Λαμπέτη»
Από το «Μπλε δωμάτιο» στο «Λαμπέτη»
Ο θίασος «Αιχμή» προετοιμάζεται να ανεβάσει τον «Κατσούρμπο» του Γ. Χορτάτζη. Μια κωμωδία λαϊκών ανθρώπινων χαρακτήρων και ηθών και ερωτικής ίντριγκας. Η παράσταση, που θα παιχτεί σε διάφορα φεστιβάλ δήμων της Αττικής και όλης της Ελλάδας, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, σκηνικά Δημήτρη Γέρου, κοστούμια Ο. Σχοινά, μουσική Λίνου Κόκοτου. Παίζουν: Γ. Νικολαΐδης, Φ. Φιλοσόφου, Τ. Κωστής, Η. Μουκίου, Χ. Φωτίσης, Π. Ξεκούδης, Α. Μάνδηλας, Μπ. Τιμοθέου, Μπ. Πισισμίσης, Ε. Στάμου, Β. Γιαβρής, Ν. Παναγιωτούνης.

  • Το «Θέατρο της Ημέρας» παρουσιάζει (24, 25/6, 9μμ) στην «Μπλε Σκηνή» του το θεατρικό παιχνίδι «Σκιές», με τους σπουδαστές του Β` και Γ` έτους του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού.
  • Επιθεώρηση ανεβάζει και το θέατρο «Μετροπόλιταν». Τίτλος της «Μονομαχία στο Ελ... Ράσο» και σατιρίζει την επικαιρότητα των ημερών μας. Συγγραφέας της ο Σωτήρης Κόρδας. Σκηνοθεσία - χορογραφίες Μιχαήλ Μεταξάς. Σκηνικά Γιάννης Παναγόπουλος, ζωγραφική μαρκίζας - προγράμματος Μίλτος Ζαβέρδας. Παίζουν: Νέλλη Γκίνη, Νίκος Ζιάγκος, Καίτη Φίνου, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Κώστας Μακέδος, Ελενα Μιχαήλ, Βασίλης Καμίτσης, Αντα Πατρέλη, Νίκος Γιαννίκας, κ.ά.
  • Στο Θέατρο Αναβρύτων, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αμαρουσίου θα παρουσιάσει (27, 28/6, 9.30μμ) τον Ερασιτεχνικό Θεατρικό Ομιλο Νέων με το έργο του Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα», σε σκηνοθεσία Ε. Παπαϊωάννου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καυστικά και διάσημα έργα (2010-07-13 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις Δήμου Παπάγου (2005-07-13 00:00:00.0)
Το ΣΕΗ στηρίζει το θέατρο (2001-05-15 00:00:00.0)
Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου (2000-07-25 00:00:00.0)
Για μικρούς και μεγάλους (1999-01-08 00:00:00.0)
Το θέατρο ...φεστιβαλίζεται (1997-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ