Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Από καλύτερες θέσεις στους αγώνες που έρχονται

Ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας

Με ανακοίνωσή της σχετικά με το αποτέλεσμα των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας αφού χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που συμμετείχαν στις φετινές εκλογές, επισημαίνει ότι η άνοδός της σε ψήφους και ποσοστά είναι θετική και δείχνει ότι «η ανησυχία και ο προβληματισμός στους κόλπους των φοιτητών και των σπουδαστών αυξάνονται».

Παράλληλα τονίζει: «Αποδεικνύεται η ανάγκη απάντησης στην πολιτική κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, που ιδιωτικοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση και υποβαθμίζει τις σπουδές μας μέσω της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος και της κατάθεσης νέου, πιο αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο για τη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Αποδεικνύεται, επίσης, η ανάγκη ανάπτυξης μαζικών αγώνων που θα δυναμώνουν μέρα με τη μέρα με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών - σπουδαστών στις αγωνιστικές διεργασίες, που θα βάζουν εμπόδια στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης και θα υπερασπίζουν τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών και των σπουδαστών.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ από καλύτερες θέσεις θα συμβάλει ώστε να μαζικοποιούνται οι διεργασίες του φοιτητικού κινήματος αλλά και να δυναμώνει ο προσανατολισμός του, φέρνοντας στο επίκεντρο την ανάγκη συμπόρευσης με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Τέλος, η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί όλους τους φοιτητές - σπουδαστές να παλέψουν το επόμενο διάστημα για τα δικαιώματά τους, «να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση για τη διεκδίκηση των αναγκών τους για μόρφωση - δουλιά με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ