Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δύναμη για την αναζωογόνηση του κινήματος

Motion Team

Τα θετικά μηνύματα για την ενίσχυση της Πανσπουδαστικής ΚΣ διατηρήθηκαν και στα τελικά αποτελέσματα των προχτεσινών φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, στα οποία η ΠΚΣ σημείωσε αύξηση των ψήφων της, που εκφράστηκε και σε ελαφριά αύξηση των ποσοστών της.

Το κυριότερο όμως που αναδείχτηκε έντονα, για άλλη μια φορά φέτος, από τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές είναι η ανάγκη να δυναμώσει το ίδιο το φοιτητικό κίνημα και η απάντησή του στη συντονισμένη επίθεση που δέχονται η ανώτατη εκπαίδευση και τα συμφέροντα των φοιτητών και σπουδαστών, από την κυβέρνηση της ΝΔ με την πλήρη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι οι δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ διατήρησαν τα υψηλά ποσοστά τους, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη να πάρουν οι φοιτητές στα χέρια τους την υπόθεση της δυναμικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους στη μόρφωση και τη δουλιά. Οι μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών και σπουδαστών το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα έδειξαν ότι υπάρχει το έδαφος για να ενισχυθεί η αντίσταση στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης, υπάρχει έδαφος και ταυτόχρονα ανάγκη για να δοθεί ώθηση στην υπόθεση αναζωογόνησης του φοιτητικού κινήματος. Σ' αυτή την κατεύθυνση δηλώνει ότι θα παλέψει η Πανσπουδαστική ΚΣ το επόμενο διάστημα και καλεί φοιτητές και σπουδαστές να μη σκύψουν το κεφάλι και να τραβήξουν μπροστά, σ' αυτό το δρόμο που θα δώσει διέξοδο στις ανάγκες και τα όνειρά τους.


Η πορεία τους φοιτητικού κινήματος και των αγώνων του τα τελευταία δέκα χρόνια φανερώνει ότι υπάρχουν ελπίδες να δυναμώσει κι άλλο η φωνή της αντίστασης. Αρκεί να σημειώσουμε ότι μέσα στην τελευταία δεκαετία η ΠΚΣ έχει διπλασιάσει το ποσοστό της και έχει τετραπλασιάσει τις ψήφους της, ενώ τα τελευταία χρόνια η συγκρότηση των πανελλαδικών Συντονιστικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και η συσπείρωση σε αυτά χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών, συνηγορεί ότι η σημερινή κατάσταση κρίσης του κινήματος δεν είναι αξεπέραστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ