Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ
Τραμπουκισμοί και νοθεία

Εκλογές «βίας και νοθείας» καταγγέλλει η Πανσπουδαστική ότι έγιναν στο ΤΕΙ Λαμίας, με τη ΔΑΠ να πρωταγωνιστεί και να οργανώνει την τρομοκράτηση των σπουδαστών και τη νοθεία και από κοντά την ΠΑΣΠ να (παρ)ακολουθεί... Οπως είχε επισημάνει η ΠΚΣ, ήδη πριν από τις εκλογές έδειξαν τις προθέσεις τους: Διόρισαν εφορευτικές αποτελούμενες μόνο από ΔΑΠίτες για να εξασφαλίσουν ότι τα αποτελέσματα θα είναι εκείνα που τους συμφέρουν.

Τη μέρα των σπουδαστικών εκλογών, όπως καταγγέλλει η ΠΚΣ, οι ΔΑΠίτες, από τη μια, εκβίαζαν σπουδαστές (ότι δε θα περάσουν μαθήματα αν δεν τους ψηφίσουν) κι, από την άλλη, έταζαν ρουσφέτια. Και όταν τα παραπάνω δεν αρκούσαν, εξακολουθούσαν να εκβιάζουν τους σπουδαστές ακόμα και την ώρα που ψήφιζαν, με το να στέκονται δίπλα τους, να τους τρομοκρατούν και να εκβιάζουν την ψήφο, να δίνουν μόνο το ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ και άλλες «δημοκρατικές» μεθόδους. Επίσης, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ έκαναν την «πάπια», όταν κάποια φασιστοειδή επιτέθηκαν αναίτια σε μέλος της ΚΝΕ και ...έκαναν ότι κοιτούσαν αλλού, όταν τα φασιστοειδή απειλούσαν τους σπουδαστές να μην ψηφίσουν Πανσπουδαστική ακόμα και πάνω από την κάλπη!

Σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΚΣ, στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας, ακόμα και μια ώρα μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, η ΔΑΠ κρατούσε ανοιχτές τις κάλπες, γιατί, όπως έλεγαν συνδικαλιστές της, περίμενε ψηφοφόρους της, ενώ στις καταμετρήσεις σύσσωμες οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ ακύρωναν ψηφοδέλτια της ΠΚΣ κατά το δοκούν. Δεν έλειψαν βέβαια φαινόμενα, να ψηφίζει κόσμος χωρίς να δείχνει κανένα απολύτως δικαιολογητικό, δηλαδή ούτε αστυνομική ταυτότητα, ούτε ταυτότητα σπουδαστή, ούτε καν «πάσο»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ