Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ABANA.- Οι τομείς της Υγείας και της Παιδείας θα είναι από τους πρώτους τομείς συνεργασίας της Αϊτής με την Κούβα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του εκλεγέντα Προέδρου της Αϊτής, Ρενέ Πρεβάλ, που βρίσκεται στην Κούβα για επίσημη επίσκεψη. Μάλιστα, ο Πρεβάλ, μετά τη συνάντησή του με τον Φιντέλ Κάστρο, έκανε λόγο για την απαρχή της αναθέρμανσης των ιστορικών δεσμών των δύο κρατών.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ.- Διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους μετανάστες των ΗΠΑ, αλλά και καταδίκης της αμερικανικής μεταναστευτικής πολιτικής, πραγματοποίησαν χθες μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα δεκάδες εργατικές και πολιτικές οργανώσεις. Στις ΗΠΑ ζουν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εργάτες και μετανάστες από τη Γουατεμάλα, εκ των οποίων οι 700.000 χαρακτηρίζονται «παράνομοι».

ΚΑΙΡΟ.- Οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν χτες τρεις υπόπτους, κατηγορώντας τους πως συνεργάστηκαν στις επιθέσεις που εξαπολύθηκαν χτες το πρωί σχεδόν ταυτόχρονα σε τρεις κοπτικές εκκλησίες τριών διαφορετικών σημείων της Αλεξάνδρειας, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 15.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Δύο «μικρής ισχύος» αυτοσχέδιες βόμβες εξερράγησαν χθες στο μουσουλμανικό τέμενος Τζαμία Μαστζίντ (17ου αι.), στο Νέο Δελχί της Ινδίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 12 ανθρώπων, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, μετέδωσαν χθες ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το τέμενος ήταν γεμάτο με 4.000 πιστούς την ώρα των εκρήξεων. Στο μεταξύ, στο υπό τον έλεγχο της Ινδίας τμήμα του Κασμίρ, 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν σε σειρά επιθέσεων με χειροβομβίδες.

ΠΕΚΙΝΟ.- Το θέμα της Ταϊβάν θα είναι από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα στις συζητήσεις του Προέδρου της Κίνας Χου Τζιντάο και του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους κατά την προσεχή επίσκεψη του πρώτου στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας χθες στο Ρόιτερς, προσθέτοντας ότι αναμένεται ακόμη να επιλυθούν προβλήματα όσον αφορά διμερείς εμπορικές συναλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ