Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Χωρίς καθυστέρηση στη μάχη της Πρωτομαγιάς

Στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις ταξικές δυνάμεις

Μετά την απεργία στις 13 Απρίλη, η 1η του Μάη αποτελεί τον επόμενο, κορυφαίο αγωνιστικό σταθμό στη μάχη των Συμβάσεων
Μετά την απεργία στις 13 Απρίλη, η 1η του Μάη αποτελεί τον επόμενο, κορυφαίο αγωνιστικό σταθμό στη μάχη των Συμβάσεων
Με την ορμή και τη δύναμη από την απεργία των ταξικών συνδικάτων και τις συγκεντρώσεις στις 13 Απρίλη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ρίχνονται στη μάχη για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση την 1η του Μάη έχει ήδη οριστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ηδη τα ταξικά σωματεία, μέσα από πλατιές Γενικές Συνελεύσεις αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία, με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους για τις κλαδικές Συμβάσεις. Τις προηγούμενες μέρες, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων αποφάσισαν την απεργιακή συμμετοχή τους στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Σε μια σειρά πόλεις έχουν καθοριστεί οι απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται και η πλατιά εξόρμηση σε κάθε τόπο δουλιάς: Στο Κιλκίς στις 10 π.μ στην Πλατεία Ειρήνης, στην Κατερίνη στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στις Σέρρες στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στη Νάουσα στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στη Βέροια στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου και στα Γιαννιτσά στις 10 π.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ.

Πολύμορφη δραστηριότητα

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας των ταξικών δυνάμεων, με αφορμή την Πρωτομαγιά, οι Γραμματείες Νέων και Μεταναστών του ΠΑΜΕ και το Συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «120 χρόνια Εργατικής Πρωτομαγιάς. Τα δικαιώματα της Νεολαίας και των Μεταναστών», με κεντρικό εισηγητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Η εκδήλωση, στην οποία θα παραβρεθούν εκπρόσωποι ξένων συνδικαλιστικών Οργανώσεων, θα γίνει την Πέμπτη 4 Μάη, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Λήδρα Μάριοτ» (Λ. Συγγρού 115) και είναι υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Πρωτομαγιά στους καταπέλτες

«Καθήκον όλων η Πρωτομαγιά να μας βρει από τα χαράματα στους καταπέλτες, να επιθεωρήσουμε τις δυνάμεις μας, να περιφρουρήσουμε την απεργία μας. Οι ναυτεργάτες πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την 24ωρη απεργία την 1η του Μάη». Αυτή την απάντηση δίνουν, με ανακοίνωσή τους, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στην απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, η οποία, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ενώ τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ πρότειναν 24ωρη απεργία.

«Η πλειοψηφία της ΠΝΟ, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, των συμβιβασμένων δυνάμεων του "κοινωνικού εταιρισμού, υπηρετώντας για άλλη μια φορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, στρώνει το δρόμο της υποταγής με την απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας και υπονομεύει τις αγωνιστικές διαθέσεις των ναυτεργατών, υπερασπίζει την αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, προωθεί το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού κυβέρνησης και εφοπλιστών».

Οι ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι, αναφέρει η ανακοίνωση, μετά την πολυήμερη και μεγαλειώδη απεργία του Φλεβάρη και την ανασύνταξη των δυνάμεων, «απαιτείται να εντείνουμε τις αγωνιστικές μας πολύμορφες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ