Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο στόχαστρο το μαχητικό συνταξιουχικό κίνημα

Μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση της «Συνομοσπονδίας»-έκτρωμα που εκκόλαψαν με τους εκλεκτούς τους από τις πρώην ΔΕΚΟ

Στον αποπροσανατολισμό και στη διάσπαση του μαχητικού συνταξιουχικού κινήματος αποσκοπούν οι δυνάμεις της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος, που προχωρούν στην ίδρυση «Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας». Σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει το συνδικαλιστικό έκτρωμα και αποδεικνύοντας περίτρανα ποιοι βρίσκονται πίσω από τη μεθόδευση σε βάρος των πραγματικών συμφερόντων των συνταξιούχων, ο υπουργός Απασχόλησης σπεύδει σήμερα να συναντηθεί με το «προεδρείο» της λεγόμενης Συνομοσπονδίας.

Πρόκειται για μια ευθεία επίθεση στο ταξικό κίνημα των συνταξιούχων, στην οποία απροκάλυπτα συμμετέχει και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Η πρωτοβουλία ανήκει σε συνταξιουχικές οργανώσεις ορισμένων πρώην ΔΕΚΟ και μέχρι πρόσφατα η έγκριση του καταστατικού εκκρεμούσε στο Πρωτοδικείο Αθήνας. Στην πλειοψηφία τους οι οργανώσεις συνταξιούχων, στις οποίες αποτάθηκαν οι πρωτεργάτες της διάσπασης, τους γύρισαν την πλάτη, αρνούμενοι τη συμμετοχή τους.

Το ίδιο το «καταστατικό» αντανακλά τις προθέσεις των εμπνευστών του. Οπως εξηγεί με δήλωσή του στον «Ρ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Διαμαντής Μαυροδόγλου, «το καταστατικό τους μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει υποταγή στις κατευθύνσεις της ΕΕ και της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ). Οσο δε για τα αιτήματα που προβάλλουν, δε βγαίνουν έξω από την "ανταγωνιστικότητα" και τον "κοινωνικό διάλογο" που υπηρετεί και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ». Προσθέτει μάλιστα ότι αρχικά η ΓΣΕΕ περιλάμβανε στα ιδρυτικά μέλη και την Ομοσπονδία των συνταξιούχων του ΙΚΑ, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των μελών της που προχώρησαν σε κινητοποίηση.

Εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων που αγωνίζονται στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ο Δ. Μαυροδόγλου ξεκαθαρίζει: «Η προσπάθειά τους αυτή δεν πρόκειται να καρποφορήσει. Ο,τι και να κάνουν δεν μπορούν να χτυπήσουν το συνταξιουχικό κίνημα. Καλούμε όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις να συμπαραταχτούν στον αγώνα ενάντια σ' αυτή τη σκληρή, απάνθρωπη πολιτική της λιτότητας, στην ανατροπή του Ασφαλιστικού, στα χάλια της περίθαλψης, στις χαμηλές συντάξεις και σ' όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ