Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ «ΤΣΑΚΙΡΗ»
Μεθοδεύει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Με απολύσεις και αισχρό αντικομμουνισμό συνοδεύεται η επίθεση στους εργαζόμενους

Πιέζοντας τους εργαζόμενους σε «οικειοθελή αποχώρηση» και συκοφαντώντας το ταξικό σωματείο των Λιθογράφων με αντικομμουνιστικά επιχειρήματα προσπαθεί να επιβάλει τα αντεργατικά της σχέδια η διεύθυνση της εταιρίας Γραφικών Τεχνών «ΤΣΑΚΙΡΗ».

Την περασμένη Παρασκευή ξεκαθάρισε ότι επιδιώκει να καθιερώσει το κυλιόμενο ρεπό και την απασχόληση τα Σαββατοκύριακα, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την εφαρμογή της «διευθέτησης του χρόνου εργασίας», παραβιάζοντας την κλαδική Σύμβαση Εργασίας που προβλέπει 5ήμερη δουλιά, από Δευτέρα ως Παρασκευή και 40ωρη εβδομαδιαία απασχόληση.

Προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που αντιδρούν σε όσα μεθοδεύει, η εργοδοσία προχώρησε ήδη σε πέντε απολύσεις. Μάλιστα, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της κατηγορεί τους εργαζόμενους για «έλλειψη επαγγελματισμού» και «απροθυμία αναπτυξιακής πορείας», γι' αυτό και - όπως ισχυρίζεται - «η διοίκηση αποφάσισε να περιορίσει σταδιακά τις δραστηριότητες». Το θράσος της εργοδοσίας είναι τέτοιο που χρεώνει τα «λουκέτα», τα οποία βάζει σε μια σειρά επιχειρήσεις η κερδοσκοπική μανία του κεφαλαίου, στα στελέχη του σωματείου, χαρακτηρίζοντάς τους φαιδρά «βολεμένους αργόσχολους "φαντομάδες"» με... «"ρούβλια" στις τσέπες», που «δεν ανοίγουν αναπτυξιακούς δρόμους, αλλά κλείνουν επιχειρήσεις...»!

Απ' τη μεριά της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων τονίζει σε ανακοίνωσή της πως «οι εργαζόμενοι του κλάδου και της συγκεκριμένης επιχείρησης γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι συνδικαλιστές του κλάδου. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι καθημερινά παλεύουν για το καλό της εργατικής τάξης, για τους εργαζόμενους του κλάδου». Την ίδια στιγμή, στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της περασμένης Κυριακής οι λιθογράφοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην πρωτομαγιάτικη απεργία και την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ