Παρασκευή 21 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ταξική Πρωτομαγιά

Δέκα μόνο μέρες απομένουν μέχρι την 1η Μάη, τον κορυφαίο απεργιακό σταθμό της εργατικής τάξης. Φέτος, ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, η μαζική συμμετοχή στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και στις συγκεντρώσεις που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα διοργανώσει σε όλη τη χώρα, γίνονται ακόμα πιο επιτακτικό καθήκον για κάθε εργάτη και υπάλληλο, κάθε νεολαίο και άνεργο. Η πρωτομαγιάτικη απεργία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα πανεργατικό παλλαϊκό βήμα διεκδίκησης και αντίστασης στην εντεινόμενη επίθεση από την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην πάλη για τις κλαδικές Συμβάσεις που βρίσκεται σε εξέλιξη, με πρωτοπόρες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Η 1η Μάη πρέπει να αποτελέσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης και της τακτικής του συμβιβασμού που ακολουθούν οι πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, με αποκορύφωμα την υπογραφή της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ που προβλέπει «αύξηση» 0,77 ευρώ την ημέρα στους μισθούς και το μεροκάματο. Η Πρωτομαγιά της εργατικής τάξης κουβαλάει το βαρύ, ιστορικό φορτίο της αναμέτρησης με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές. Της σύγκρουσης για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Το πραγματικό της περιεχόμενο είναι ενάντια στη συναίνεση, την υποχώρηση και την υποταγή στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, στη γραμμή που σήμερα προωθεί η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία. Η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών της εργατικής τάξης είναι η ιστορική παρακαταθήκη της Πρωτομαγιάς, πιο επίκαιρη σήμερα παρά ποτέ.

Αρρηκτα δεμένη με το αίτημα για ικανοποιητικές κλαδικές Συμβάσεις είναι και η μάχη ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ήδη δρομολογεί η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά το Πάσχα, προπύργια αυτής της επίθεσης θα αποτελέσουν οι «επιτροπές» παραπλάνησης των εργαζομένων και ο «κοινωνικός διάλογος» της μεγάλης απάτης που ξεκινάνε οι κοινωνικοί εταίροι. Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο: Πετσόκομμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ληστρική «αξιοποίηση» της περιουσίας των ταμείων - δηλαδή των εργαζομένων - από το κεφάλαιο, νομιμοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών που έχουν ήδη αποφασιστεί και θα οδηγήσουν σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και παραπέρα μείωση των συντάξεων.

Από τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την 1η του Μάη, οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν ηχηρό το μήνυμα ότι δε χρωστάνε σε κανένα. Να διεκδικήσουν δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος και τους εργοδότες. Κατάργηση κάθε αντιασφαλιστικού νόμου των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αύξηση της κατώτερης σύνταξης στα 1.050 ευρώ. Με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ να δώσουν ώθηση στην πάλη τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, να βάλουν ακόμα πιο βαθιά τα θεμέλια για τις ταξικές αναμετρήσεις που έρχονται και την αποτελεσματικότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ