Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασφάλεια και Υγεία στην Ομάδα Διοίκησης Εργου

Το Πρόγραμμα Ασφάλειας και το Πρόγραμμα Ιατρικών Υπηρεσιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 συζητήθηκαν χτες στη συνεδρίαση της Ομάδας Διοίκησης Εργου για το συντονισμό της Ολυμπιακής Προετοιμασίας (συμμετέχουν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπουργείων).

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δ. Ευσταθιάδης παρουσίασε το προκαταρκτικό Σχέδιο της Πολιτικής Ασφάλειας, ενώ παρουσιάστηκε και ο προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας για τη βελτίωση της νοσοκομειακής υποδομής και των υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης για τους αγώνες. Το θέμα της Υγείας συζητήθηκε για πρώτη φορά σε κυβερνητικό επίπεδο, ενώ έγινε αναφορά στην ανάγκη να υπάρχει ιατρείο σε κάθε Ολυμπιακή εγκατάσταση.

Συμφωνήθηκε μέχρι τέλος του 2000 να έχουν προετοιμαστεί με ευθύνη των αρμοδίων υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Υγείας σε συνεργασία με την «Αθήνα 2004», τα τελικά επιχειρησιακά σχέδια Ασφάλειας και Υγείας.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, γίνεται σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. όπου θα εξεταστούν τα θέματα ασφάλειας των αγώνων.

  • Με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, θα συναντηθούν στις 20 Ιούλη στη Λωζάνη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Φλωρίδης και η ηγεσία της «Αθήνα 2004». Την ίδια μέρα ο υφυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Φελί σχετικά με το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων.
  • Την Παρασκευή θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης η παρουσίαση «του πλαισίου και των αρχών κατάρτισης» του προγράμματος «Ελλάδα 2004 - Αθλητικές υποδομές και δράσεις στην περιφέρεια».
  • Συγκροτήθηκε μια κοινή ομάδα από πρόσωπα της ΓΓΑ και της «Αθήνα 2004», για την οριστικοποίηση του 1ου Παγκόσμιου Προπονητικού Οδηγού 2000 (θα περιλαμβάνει τα προπονητήρια όλων των αθλημάτων). Η δεύτερη έκδοσή του θα γίνει το 2002.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ