Πέμπτη 27 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις καθυστερήσεις εξόφλησης κοινωνικού τουρισμού

Την ταλαιπωρία 200 ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων της Μαγνησίας θίγει η Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ν. Γκατζή και Τ. Τσιόγκα στη Βουλή προς την υπουργό Τουρισμού, Φ. Πάλλη - Πετραλιά. Στην Ερώτηση σημειώνεται: «"Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα", λένε οι μικροεπιχειρηματίες των ενοικιαζόμενων δωματίων πως κάνει η κυβέρνηση, με τον κοινωνικό τουρισμό. Συγκεκριμένα, 200 περίπου αυτοαπασχολούμενοι σε οικογενειακές - εποχικές επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων της Μαγνησίας, που φιλοξένησαν εργαζόμενους και συνταξιούχους κοινωνικού τουρισμού, ακόμα δεν έχουν λάβει τα αντίστοιχα των κουπονιών χρήματα.

Οι όποιες οχλήσεις προς τους αρμοδίους των υπηρεσιών του υπουργείου είχαν την ίδια στερεότυπη απάντηση: "Δεν υπάρχουν χρήματα". Το σύνηθες έως τώρα ήταν να εξοφλούνται οι δαπάνες του κοινωνικού τουρισμού στους μικρο-ξενοδόχους ενοικιαζόμενων δωματίων το πολύ έως τα Χριστούγεννα. Η καθυστέρηση που παρουσιάζεται φέτος είναι τελείως αδικαιολόγητη, πολύ περισσότερο που τα χρήματα αυτά είναι σχεδόν κάτω της αμοιβής ενός ημερομισθίου εργαζόμενου, αν αφαιρεθούν τα έξοδα.

Επειδή πλησιάζουμε στη νέα περίοδο για τον κοινωνικό τουρισμό του 2006 και οι παραπάνω επιχειρηματίες δε βρίσκονται σε καλή οικονομική κατάσταση, λόγω του χρέους της κυβέρνησης προς αυτούς, ερωτάται η υπουργός: Γιατί δε δόθηκαν έως τώρα τα αντίστοιχα χρήματα στους δικαιούχους ενοικιαζόμενων δωματίων Μαγνησίας από τον κοινωνικό τουρισμό και τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να εξοφληθούν άμεσα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ