Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟΥΒΑΣ
Διαγράφτηκε μέλος του ΠΓ

Με ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, η οποία δημοσιεύτηκε χτες στο επίσημο όργανο της ΚΕ, την εφημερίδα «Γκράνμα», σημειώνει ότι σε συνεδρίαση του ΠΓ στις 26/4 υπό την προεδρία του Πρώτου Γραμματέα του Κόμματος Φιντέλ Κάστρο πήρε συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση της δουλιάς του κόμματος, «ώστε το Κόμμα - όπως αναφέρεται - να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις που διαμορφώνουν οι σημαντικές κατακτήσεις και πρόοδοι που επιτεύχθηκαν με το ξεπέρασμα των περιορισμών της ειδικής περιόδου».

Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνεται η επανασύσταση της Γραμματείας της ΚΕ και η λειτουργία της ως βοηθητικού οργάνου δίπλα στο ΠΓ. Επίσης η διαγραφή του Χουάν Κάρλος Ρόμπινσον Αγκραμόντε από μέλος του ΠΓ της ΚΕ και από μέλος του Κόμματος.

«Επιβεβαιώθηκε - τονίζεται στην απόφαση - ότι στις σημερινές συνθήκες απαιτείται ένα Κόμμα που θα διευρύνει την επιρροή του στο λαό και θα βελτιώνει τον καθοδηγητικό του ρόλο, ώστε να ανεβαίνει καθημερινά η λαϊκή συμμετοχή στα καθήκοντα της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού και η πάλη ενάντια σε ό,τι τραυματίζει, φρενάρει και υποσκάπτει την ανάπτυξη του έργου της επανάστασης. Ωστε κάθε μέρα, πιο συστηματικά και οργανωμένα να αντιμετωπίζονται φαινόμενα απειθαρχίας, διαφθοράς, αμέλειας ανάμεσα σε άλλες αρνητικές συμπεριφορές».

Σε σχέση με αυτό ανακοινώνεται, η διαγραφή του Χουάν Κάρλος Ρόμπινσον Αγκραμόντε. Οπως σημειώνεται για το συγκεκριμένο στέλεχος: «Αντί να πάρει υπόψη του παρατηρήσεις που του γίνονταν για να ξεπεράσει τα λάθη του, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε, αλλά έγιναν φανερά δείγματα κατάχρησης εξουσίας, αλαζονείας, αξιοποίησης της ιδιότητας και χαλάρωσης των ηθικών αρχών, συμπεριφορές ασυμβίβαστες με τη στάση του κομμουνιστή, και πολύ περισσότερο ενός στελέχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ