Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Ψηφοφορίες σε Βουλή και Γερουσία

ΡΩΜΗ.--

Την ακύρωση του αποτελέσματος της δεύτερης ψηφοφορίας για την προεδρία της Γερουσίας της Ιταλίας ανακοίνωσε χτες το βράδυ ο εκτελών χρέη προέδρου της Γερουσίας, αφού παρατηρήθηκαν αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια και αναμένεται να διεξαχθεί μια νέα ψηφοφορία. Νωρίτερα, τα πρακτορεία ειδήσεων ANSA και APCOM είχαν μεταδώσει ότι ο υποψήφιος του λεγόμενου «κεντροαριστερού συνασπισμού» Φράνκο Μαρίνι είχε εκλεγεί κατά το δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας πρόεδρος της Γερουσίας της χώρας, αφού συγκέντρωσε 163 ψήφους.

Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας ο Φράνκο Μαρίνι είχε λάβει 157 ψήφους, έναντι 140 του Τζιούλιο Αντρεότι, υποψήφιου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο δεν κατάφερε να λάβει τις απαιτούμενες 162 ψήφους για να εκλεγεί.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος ο ηγέτης της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης» που συμμετέχει στο λεγόμενο «κεντροαριστερό συνασπισμό», Φάουστο Μπερτινότι, ο οποίος χτες δεν κατάφερε να λάβει τις απαιτούμενες ψήφους των δύο τρίτων των βουλευτών. Ετσι, αναμένεται να γίνει και σήμερα μια τελευταία ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ