Παρασκευή 5 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Ο Τσένεϊ... δίνει μαθήματα

ΒΙΛΝΙΟΥΣ.--

Οι ηγέτες των Ουκρανίας, Γεωργίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας και Μολδαβίας συγκεντρώθηκαν στη Λιθουανία ώστε να συζητήσουν τις εμπειρίες τους για το κτίσιμο της... δημοκρατίας μετά τις ανατροπές στις χώρες τους.

Στη σύνοδο το «παρών» έδωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσένεϊ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή στην προσπάθεια της διαμόρφωσης κλίματος και της «συμμαχίας των προθύμων»... ενόψει επέμβασης στο Ιράν. Χαρακτηριστικά και τα όσα δήλωσε: «Κανείς από εμάς δεν πιστεύει ότι η Ρωσία πρόκειται να γίνει εχθρός», ενώ την κατηγόρησε για «μονοπωλιακή πολιτική» και κάλεσε τη ρωσική ηγεσία «να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους ενεργειακούς πόρους για εκβιασμό». Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες του G8 σχεδιάζουν στη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στο Λενινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη) στις 15 Ιούλη να καταστήσουν σαφές στον πρόεδρο Β. Πούτιν ότι η Ρωσία δεν έχει «τίποτα να φοβηθεί» από την παρουσία «σταθερών δημοκρατιών» στα σύνορά της.

Στην επίθεση του Τσένεϊ, αντέδρασε η κυβέρνηση Πούτιν, στα πλαίσια των αντιτιθέμενων συμφερόντων που υπάρχουν ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ