Σάββατο 6 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Αυξάνονται οι νεκροί Αμερικανοί και η δυσφορία

Μητέρα Αμερικανού σκοτωμένου στρατιώτη, ενώ διαμαρτύρεται στη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Αμυνας Ντ. Ράμσφελντ στην Ατλάντα

Associated Press

Μητέρα Αμερικανού σκοτωμένου στρατιώτη, ενώ διαμαρτύρεται στη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Αμυνας Ντ. Ράμσφελντ στην Ατλάντα
ΒΑΓΔΑΤΗ - ΑΤΛΑΝΤΑ.-

Αλλοι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, χτες, από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στην πόλη Μαχαουίλ, στην επαρχία της Βαβυλώνας, νότια της Βαγδάτης. Με αυτούς, ο αριθμός των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών από την έναρξη της εισβολής στο Ιράκ, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πενταγώνου, έχει φτάσει τους 2.411, ενώ 17.874 έχουν τραυματιστεί.

Η ολοένα και πιο άσχημη κατάσταση στο Ιράκ έχει προκαλέσει αυξανόμενη δυσφορία και εντός των ΗΠΑ. Αυτό εκφράστηκε ιδιαίτερα έντονα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του Αμερικανού υπουργού Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, στην Ατλάντα της Τζώρτζια. Η ομιλία του Ράμσφελντ διακόπηκε αρκετές φορές από αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα. Τρεις θεατές, μεταξύ των οποίων η μητέρα ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ, εκδιώχθηκαν από την αίθουσα όταν άρχισαν να φωνάζουν κατά του Ράμσφελντ.

Ενας άλλος θεατής σήκωσε πανό που κατηγορούσε τον Ράμσφελντ ως «εγκληματία πολέμου», ενώ ένας πρώην αναλυτής της CIA τον ρώτησε ευθέως γιατί είπε ψέματα προκειμένου να γίνει «ένας πόλεμος που δεν ήταν, τελικά, αναγκαίος και έχει προκαλέσει τέτοιες απώλειες». Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας επανέλαβε ότι οι «απόψεις που εξέφρασε, τότε, ήταν απολύτως ειλικρινείς με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν» και απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στις δήθεν πληροφορίες για συγκεκριμένους τόπους με απαγορευμένα όπλα στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ