Τρίτη 9 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΟΔΟΣ
Καινούριο νοσοκομείο με παλιές ελλείψεις

Με κενές το ένα τρίτο - τουλάχιστον - των οργανικών θέσεων λειτουργεί το νέο νοσοκομείο Ρόδου, παρότι έρχεται τουριστική περίοδος, κατά την οποία πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά που αντιμετωπίζονται.

Σύμφωνα με τον οργανισμό του παλιού νοσοκομείου, οι κλίνες ήταν 280, αλλά το νέο νοσοκομείο λειτούργησε με 334 κλίνες. Οι οργανικές θέσεις νοσηλευτών του παλιού οργανισμού ήταν 708 και σήμερα είναι καλυμμένες μόνο οι 454. Δηλαδή, είναι κενές 254, αλλά αν προστεθούν και οι αποσπάσεις τότε συνολικά οι κενές θέσεις του νοσοκομείου φτάνουν σε 271.

Οι ελλείψεις του προσωπικού οδηγούν στην υπερεντατικοποίηση και στη λειτουργία των τμημάτων με οριακή κάλυψη, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος του ιατρικού λάθους. Μια ακόμη συνέπεια είναι η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ηδη η Διοίκηση του νοσοκομείου χρωστά στους εργαζόμενους 4.300 ρεπό και άδειες απ' το 2005(!) και όλες τις άδειες του 2006.

Ετσι οι κάτοικοι της Ρόδου βιώνουν τα αποτελέσματα της υγειονομικής εγκατάλειψης, κυρίως των νησιωτικών περιοχών, λόγω των κοινωνικών περικοπών που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και εξακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ