Τρίτη 9 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Νεκρώνουν τα γιαπιά στις 30 του Μάη

Ομόφωνα, η ταξική Ομοσπονδία αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση με αιχμή την κλαδική Σύμβαση και το Ασφαλιστικό

Μήνυμα αντίστασης στα αντεργατικά σχέδια στέλνουν οι οικοδόμοι της χώρας: στις 30 του μήνα κάθε οικοδομή θα ερημώσει
Μήνυμα αντίστασης στα αντεργατικά σχέδια στέλνουν οι οικοδόμοι της χώρας: στις 30 του μήνα κάθε οικοδομή θα ερημώσει
Απάντηση στην εντεινόμενη επίθεση του κεφαλαίου και τους πολιτικούς του υπηρέτες δίνουν οι οικοδόμοι της χώρας, σε μια περίοδο που μια σειρά κατακτήσεις της εργατικής τάξης μπαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα: στις 30 του μήνα ερημώνει κάθε γιαπί, κάθε εργοτάξιο. Η πανελλαδική πανοικοδομική απεργία που αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, εκφράζει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων του κλάδου ν' αντιπαλέψουν εκείνους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ανοίγουν την κερκόπορτα για την κατάργηση και την απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Εκείνους που προσερχόμενοι με προθυμία σε «διαλόγους» στημένους παζαρεύουν την κατεδάφιση όσων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, δικαιωμάτων που η εργατική τάξη κέρδισε με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες όπως η πρόωρη συνταξιοδότηση. Εκείνους που με γνώμονα την «ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων» στοχεύουν στη συρρίκνωση εργατικών κατακτήσεων όπως το καθεστώς των ΒΑΕ, την ώρα που η εργατική τάξη μετρά εκατοντάδες θύματα κάθε χρονιά από εργατικά «ατυχήματα» λόγω των άθλιων εργασιακών συνθηκών που ευθύνονται τόσο για τις επαγγελματικές ασθένειες όσο και για τα εργατικά «ατυχήματα».

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καλεί κάθε συνδικάτο του κλάδου να δώσει αποφασιστικά τη μάχη για τη σωστή οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, να κλιμακώσει τον αγώνα με κάθε μορφή.

Οργανώνουμε την πάλη μας

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην προκήρυξη της πανελλαδικής απεργίας, ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, σημείωσε στο «Ρ»:

«Η υπογραφή από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ της εξευτελιστικής σύμβασης των 0,77 ευρώ, έδωσε αέρα στα πανιά των εργοδοτών, για να καθηλώσουν γύρω από αυτή τις κλαδικές διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τους εργοδότες στην ουσία κατέληξε σε ναυάγιο, αφού αποθρασυμένοι από τη συμφωνία για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πρότειναν αυξήσεις επαιτείας της τάξης του 4%. Θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον πρόκληση η τοποθέτηση των εργοδοτών, γιατί πρώτα απ' όλα η αύξηση αυτή είναι μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων στον κλάδο, αλλά και γιατί με την όλο και βαθύτερη εκμετάλλευση των εργατών όλα τα προηγούμενα χρόνια συσσωρεύτηκε τεράστιος πλούτος στα χέρια των εργοδοτών και των κατασκευαστικών εταιριών».

Ενώ αναφερόμενος στη γενίκευση της αντεργατικής επίθεσης, τόνισε: «Εκτός όμως από τη σύμβαση, οι εξελίξεις στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης προμηνύουν πλήρη ανατροπή σε ό,τι έχει απομείνει. Οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γκαργκάνα, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παπαδόπουλου, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου, του υπουργού Απασχόλησης Τσιτουρίδη και οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ, στην ουσία είναι η προετοιμασία του κατάλληλου κλίματος για να αρχίσει ο διάλογος της υποταγής του κινήματος, της πλήρους ανατροπής της κοινωνικής ασφάλισης.

Μπροστά σ' αυτή τη συνεχιζόμενη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων της πλουτοκρατίας ενάντια στην εργατική τάξη, οι οικοδόμοι, σταθμίζοντας τις ευθύνες που τους αναλογούν απέναντι στους ίδιους και τις επόμενες γενιές, ομόφωνα αποφάσισαν στην Εκτελεστική Γραμματεία 24ωρη πανελλαδική πανοικοδομική απεργία στις 30 Μάη, και κλιμάκωση του αγώνα με κάθε μορφή. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τα σωματεία να οργανώσουν την πάλη τους για την επιτυχία της απεργίας και τη ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βήμα κλιμάκωσης η πανοικοδομική απεργία στις 14 Νοέμβρη (2018-11-06 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους για κλαδικές συμβάσεις (2009-06-30 00:00:00.0)
Στο πόδι σήμερα οι οικοδόμοι (2009-06-24 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η μάχη της απεργίας (2006-05-24 00:00:00.0)
Πανελλαδική απεργία το Μάρτη (2005-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ