Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ - ΦΑΡΜΑΚΟ
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους για κλαδικές συμβάσεις

Απόφαση για νέα 24ωρη απεργία πήρε η Ομοσπονδία Οικοδόμων, ενώ σε σύσκεψη η Ομοσπονδία εργαζομένων στο Φάρμακο συζήτησε χτες για την προετοιμασία της δικής τους κινητοποίησης

Με κλιμάκωση της μάχης για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων αντίστοιχων των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, απαντούν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις. Απέναντι στην πίεση των εργοδοτών, που παραμένουν «οχυρωμένοι» πίσω από τη σύμβαση - κοροϊδία που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση για να αυξήσουν τα κέρδη τους, οι ταξικές δυνάμεις προσανατολίζονται στο δυνάμωμα των αγώνων για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων συνολικά.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων αποφάσισε το Σάββατο να προχωρήσει σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 Ιούλη. Εδώ και έξι μήνες η Ομοσπονδία βρίσκεται σε πόλεμο με τους εργοδότες για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης, διοργανώνοντας σε αυτό το διάστημα τρεις απεργίες, δύο απογευματινά συλλαλητήρια, επτά συναντήσεις με τους εργοδότες, εκατοντάδες περιοδείες και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς. Την ίδια στιγμή, η επιτυχία της προηγούμενης πανελλαδικής απεργίας την περασμένη Τετάρτη, 24 Ιούνη, όπου νέκρωσαν όλα τα μεγάλα εργοτάξια της χώρας, άσκησε μεγάλη πίεση στους εργοδότες, κάτι που αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που έγινε την ημέρα της απεργίας.

Την μάχη για την υπογραφή σύμβασης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, δίνουν και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του φαρμάκου, οι οποίοι έχουν ήδη αποφασίσει απεργία για τις 8 Ιούλη. Χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη διοίκηση της ΟΕΦΣΕ, τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου για την οργάνωση της απεργίας και την κλιμάκωση των αγώνων για τις σύγχρονες διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, συνεχίζουν τη σύγκρουση με όσους στηρίζουν και προωθούν τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του, παλεύουν ώστε με αφορμή και την υπογραφή των συμβάσεων να αναδειχτεί, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την κρίση, να κάνουν βήματα πίσω από τις ανάγκες τους και τις διεκδικήσεις τους. Πρωτοστατούν ώστε να μεγαλώσει το επίπεδο οργάνωσης της εργατικής τάξης, κόντρα στη γραμμή του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και τα στηρίγματα του συστήματος, όπως είναι και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ