Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η παρέμβαση για τους εποχιακούς

Παρέμβαση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν περίπου οι χιλιάδες εποχιακοί εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 30 Ιούνη στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Απασχόλησης, η Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε ψυγεία - διαλογητήρια- κονσερβοποιεία - κιβωτοποιεία και λοιπούς συναφείς κλάδους και τα σωματεία Διαλογής - Ψύξης φρούτων και λαχανικών Νάουσας και Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Λάρισας.

Αντιδρούν στην εφαρμογή του άρθρου 53 του Ν.3518/06 και της εγκυκλίου (42/26-5-08) του ΙΚΑ, με τα οποία απαλλάσσονται οι βιομηχανίες του κλάδου από την υποχρέωση να ασφαλίζουν τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (πέρα από την ασφάλισή τους στον ΟΓΑ). Ετσι χαρίζονται στους βιομήχανους πάνω από 40 εκατ. ευρώ το χρόνο, που αφαιρούνται από το ΙΚΑ. Η σκανδαλώδης αυτή πολιτική έχει ως αποτέλεσμα οι εργοδότες να επιλέγουν να απασχολούν ασφαλισμένους του ΟΓΑ, να πιέζουν εργαζόμενους να αλλάξουν ασφαλιστικό φορέα (από ΙΚΑ στον ΟΓΑ), να αρνούνται να προσλάβουν ανασφάλιστους (κυρίως γυναίκες πάνω από 40 ετών), για να μην πληρώνουν ΙΚΑ. Το σύνολο των εργαζομένων δεν μπορεί πλέον να μπει στο ταμείο ανεργίας, ούτε να πάρει δώρα - άδειες - επιδόματα - πολυετίες κλπ.

Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. Ερωτά την υπουργό Απασχόλησης αν θα αποσύρει τη σχετική εγκύκλιο και τι μέτρα θα πάρει για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα μιας από τις πιο φτωχές κατηγορίες εργαζομένων της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ