Τρίτη 9 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ & ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Συμπράξεις και στις αιμοδοσίες

Στην επέκταση της επικίνδυνης διαπλοκής του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας, αλλά και την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων συνολικά των εργαζομένων στην υγεία, κατ' εφαρμογή των αντιδραστικών Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), οδηγεί έγγραφο του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», με το οποίο ζητάει από τρία ιδιωτικά θεραπευτήρια («Ερρίκος Ντυνάν», «Ιατρικό Κέντρο», «Υγεία») να ενισχύσουν με προσωπικό το Κέντρο Αιμοδοσίας του νοσοκομείου!

«Στα πλαίσια εξορθολογισμού και αξιοποίησης του προσωπικού της Αιμοδοσίας του νοσοκομείου μας, επανεξετάζεται η δυνατότητα υποστήριξης του Θεραπευτηρίου σας από το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε πολύ να παραχωρηθεί προσωπικό πάσης φύσεως που δύναται να προσφέρει έργο είτε με βάση το γνωστικό αντικείμενο της λήψης και επεξεργασίας δειγμάτων αίματος ή λοιπές υπηρεσίες υποστήριξης (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό κλπ. προσωπικό», αναφέρουν τα έγγραφα που έστειλε στις 6.4.2006 ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ιωάννης Θεόπιστος στα τρία ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Η σύμπραξη αυτή στις αιμοδοσίες ανοίγει και επικίνδυνους δρόμους για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της όλης διαδικασίας της αιμοδοσίας και την κοστολόγηση του αίματος από την πλευρά των ιδιωτικών κλινικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ