Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ του ΚΚΕ
Πολιτική εξόρμηση για το χαρακτήρα του σχολείου

Με ανοιχτό γράμμα - κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική εξόρμηση για το περιεχόμενο των μαθημάτων, για το χαρακτήρα του «σύγχρονου σχολείου», αναδεικνύοντας πως η εκπαίδευση και η μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης είναι υπόθεση όλων μας. Πρώτα από όλα των εκπαιδευτικών.

Η ΚΟΠ του ΚΚΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για Παιδεία που να συμβαδίζει με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Για: Ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλους, δημόσιες και δωρεάν «μεταλυκειακές» σχολές για την εξασφάλιση ουσιαστικής επαγγελματικής μόρφωσης, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν.

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης πραγματοποιεί δυο εκδηλώσεις:

  • Σήμερα Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κερατσινίου με θέμα: «Τι διδάσκονται τα παιδιά μας μέσα από τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο». Θα μιλήσει η Μαρία Τσική, φιλόλογος και αντιπρόεδρος του ΕΛΜΕ Πειραιά.
  • Τη Δευτέρα 22 Μάη, στις 7 το απόγευμα., στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιά με θέμα: «Τι διδάσκονται τα παιδιά μας μέσα από τα σχολικά βιβλία του Δημοτικού Σχολείου». Θα μιλήσει ο Παρασκευάς Βαλιαννάτος, δάσκαλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ