Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
Η συνεπής αντιιμπεριαλιστική πάλη ελπίδα για τη νεολαία

Στην ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΔΝ, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, αφού καλωσόρισε τους αντιπροσώπους στην Αθήνα, σημείωσε ότι η επιτυχία των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΔΝ είναι δεδομένη. Και εξήγησε ότι την επιτυχία των εργασιών «αποδεικνύει η ανοδική πορεία της ΠΟΔΝ, η επιτυχία του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στη Βενεζουέλα και η συνεχής ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «θεωρούμε ότι σήμερα μόνο η συνεπής αντιιμπεριαλιστική πάλη και η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, από την Κούβα έως τη Βόρεια Κορέα, από το Ιράν έως τη Βενεζουέλα και αλλού, μπορεί να αποτελέσει ελπίδα, να διαπαιδαγωγήσει τους νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μόνο η συνεπής αντιιμπεριαλιστική πάλη της νεολαίας, των λαών και της εργατικής τάξης μπορεί να ανατρέψει, να βάλει εμπόδια στους σχεδιασμούς της νέας τάξης πραγμάτων, το νέο κύκλο ιμπεριαλιστικών πολέμων που έχει στο στόχαστρο το Ιράν».

«Θεωρούμε - επισήμανε - ότι η επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας, στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή της, η επίθεση στους λαούς, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, δεν είναι τυχαία επιλογή ή διαχειριστική λογική κάποιων προσώπων. Αφορούν σε ένα σύστημα που έχει ως στόχο του το να καταπατήσει παραπέρα τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Αφορούν σε ένα σύστημα που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, για να ξεπεράσει την κρίση αναπαραγωγής του».

Ο Θ. Γκιώνης υπογράμμισε στην ομιλία του ότι εκείνο που χρειάζεται είναι «η οργάνωση της πάλης της νεολαίας σε κάθε χώρα ξεχωριστά, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν και ενισχύουν αυτά τα σχέδια και ο συντονισμός της πάλης της νεολαίας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο».

Και πρόσθεσε ότι «η ΠΟΔΝ όλα αυτά τα χρόνια - και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει έτσι - συμβάλλει με επιτυχία σε αυτό το έργο του συντονισμού της πάλης της νεολαίας, σε όλο τον κόσμο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και για την υπεράσπιση των αναγκών των νέων ανθρώπων».

«Προσπαθούμε - εξήγησε - να ενισχύσουμε αυτή την πάλη στη χώρα μας. Υποδεχτήκαμε μαχητικά το προηγούμενο διάστημα, η νεολαία και ο λαός της Αθήνας, την Κοντολίζα Ράις στην πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα μας. Ολες τις προηγούμενες μέρες το ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργανώσαμε σε όλη την Ελλάδα πλατιές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας. Οργανώνεται η πάλη της νεολαίας. Αύριο θα γίνει συλλαλητήριο φοιτητών και σπουδαστών ενάντια στις αλλαγές που προωθούνται στην ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Είναι μια πρώτη απάντηση με κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε όλες τις σχολές της χώρας».

Σημείωσε ότι σε αυτό το φόντο πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ, ενώ τόνισε ότι «εκτιμάμε σε βάθος την παρουσία των αντιπροσωπειών στο Συνέδριο της Οργάνωσής μας, είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς αυτή η παρουσία. Μας φορτώνει ως ΚΝΕ με την απαίτηση να γίνουμε καλύτεροι στη δράση μας στο πλαίσιο της ΠΟΔΝ, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

Και έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι «εκτιμάμε ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ, η συζήτηση που θα αναπτύξουμε στα πλαίσια των εργασιών θα βοηθήσει συνολικά όλους μας, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο, θα επιβεβαιώσει αυτή την ανοδική πορεία που έχει η ΠΟΔΝ. Θα επιβεβαιώσει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι σε όλο τον πλανήτη η νεολαία παλεύει και αγωνίζεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, κόντρα σε λογικές που λένε ότι είναι μονόδρομος η ζωή που ζούμε, ότι η κατάσταση δεν αλλάζει. Η ανταλλαγή της πείρας, της δράσης μεταξύ των νεολαιών, η συνολική δράση του παγκόσμιου κινήματος της νεολαίας, είναι ελπιδοφόρα, αποτελεί ισχυρή βάση ώστε να αναδειχτεί η πάλη σε κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και συντονισμένα σε διεθνές επίπεδο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πραγματοποιήθηκε η 19η Γενική Συνέλευση της ΠΟΔΝ (2015-11-24 00:00:00.0)
Με την αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ (2006-11-30 00:00:00.0)
Σημαντικές πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες (2003-03-15 00:00:00.0)
Αρχισαν οι τριήμερες εργασίες του Γενικού Συμβουλίου (2001-12-19 00:00:00.0)
Ακόμη πιο κοντά στους αγώνες των νέων (1999-02-14 00:00:00.0)
Κοινή αντιιμπεριαλιστική δράση (1995-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ