Τρίτη 7 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΝΕ - ΚΝ ΓΑΛΛΙΑΣ
Κοινή αντιιμπεριαλιστική δράση

Συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο οργανώσεων

Την ανάγκη για πιο στενή επαφή και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν στη νεολαία, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις συνέπειες από την εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου" σε όλους τους τομείς της ζωής των νέων της Ευρώπης (εκπαίδευση, εργασιακά δικαιώματα κλπ.) εντόπισαν στα πλαίσια διμερούς συνάντησης αντιπροσωπείες της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Γαλλίας. Στη συνάντηση μετείχαν αντιπροσωπείες του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ Ν. Σοφιανό και του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Γαλλίας, με επικεφαλής τον Χ. Λατρόν,μέλος της γραμματείας του ΚΣ της γαλλικής οργάνωσης. Οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν εμπειρίες από τη δράση των οργανώσεών τους και τη δράση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Δημοκρατικών Νεολαιών, με αφορμή και τη Γενική Συνέλευση της ΠΟΔΝ, που θα συνέλθει την ερχόμενη βδομάδα στη Λισαβόνα και συζήτησαν γύρω από τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η ΚΝΕ στα Βαλκάνια, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο οργανώσεων.

Ενόψει και της γενικής συνέλευσης της ΠΟΔΝ, κοινή εκτίμηση ήταν ότι αποτελεί θετικό βήμα για τη νεολαία όλου του κόσμου η επαναδραστηριοποίηση της οργάνωσης, που, όπως τονίστηκε, πρέπει να ενισχυθεί με βάση τον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της, αφού - όπως εκτιμάται - όσοι την εγκατέλειψαν έκαναν λάθος και όσοι προσπάθησαν να την υπονομεύσουν απέτυχαν.

Σήμερα, μπροστά στη 14η Συνέλευση της ΠΟΔΝ και 50 χρόνια από την ίδρυσή της, η κοινή διαπίστωση που έγινε κατά τη συνάντηση ήταν ότι ο ιμπεριαλισμός δεν έχει αλλάξει το πρόσωπό του και ότι κοινό καθήκον όλων των κομμουνιστικών και αριστερών οργανώσεων νεολαίας, με αντιιμπεριαλιστικό - αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό, γύρω από συγκεκριμένα μέτωπα σε κάθε χώρα και διεθνώς.

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σοφιανός τόνισε την ανάγκη να πυκνώσουν οι επαφές μεταξύ των μελών της ΠΟΔΝ και των κομμουνιστικών νεολαιών στην Ευρώπη και διατύπωσε την πρόταση για συνάντηση στο κοντινό μέλλον των κομμουνιστικών νεολαιών της Ευρώπης "για την ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης". Η πρόταση βρήκε θετική ανταπόκριση στη γαλλική αντιπροσωπεία που δεσμεύτηκε ότι θα τη συζητήσει.

Ο Χ. Λατρόν πρότεινε, με γνώμονα την κρισιμότητα της κατάστασης στα Βαλκάνια, να ασχοληθεί η Γενική Συνέλευση της ΠΟΔΝ με τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών στα Βαλκάνια.

Τέλος, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στη Γραμματεία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Γαλλίας να επισκεφτεί την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ