Τρίτη 7 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Ξανά στους δρόμους σήμερα
  • Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας
  • Οι ΠΚΣ καλούν για συνέχεια του αγώνα και καταγγέλλουν την ΠΑΣΠ και την ΔΑΠ για υπονόμευση των κινητοποιήσεων

Με σταθερό και ανυποχώρητο αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ΤΕΙ και την καθιέρωση της ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι σπουδαστές των ΤΕΙ πραγματοποιούν σήμερα νέα πανελλαδική κινητοποίηση με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας.

Η νέα αυτή πορεία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται μία "απροκάλυπτη συναίνεση" με την κυβέρνηση, τόσο από μερίδα των εκπαιδευτικών και των προέδρων των ΤΕΙ όσο και από τις παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, που βιάστηκαν την προηγούμενη βδομάδα να ανακαλύψουν θετικά σημεία στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, παρά και ενάντια στις θέσεις που διατύπωσαν οι ίδιοι οι σπουδαστές στις γενικές τους συνελεύσεις. Τα δε "θετικά" αυτά σημεία δεν είναι τίποτα άλλο από κάποιες αόριστες και χωρίς ουσία λεκτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο, όπως το ότι "τα ΤΕΙ ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παράλληλα με τα ΑΕΙ και τα Πολυτεχνεία". Με την προσθήκη απλώς της λέξης "παράλληλα" η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι αναβαθμίζονται τα ΤΕΙ, την ίδια στιγμή που και στον σημερινό νόμο προβλέπεται ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης στις "βελτιωτικές" αλλαγές αναφέρεται ότι τα ΤΕΙ παρέχουν "το βασικό ακαδημαϊκό τίτλο", όρος που πρακτικά δε σημαίνει τίποτα γιατί η έννοια του ακαδημαϊκού τίτλου είναι κυβερνητικό εφεύρημα για να χρυσωθεί το χάπι της μη ικανοποίησης του αιτήματος των σπουδαστών για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

Την προσπάθεια σαμποταρίσματος των αγώνων των σπουδαστών κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας των ΤΕΙ, τονίζοντας ότι "αυτοί που γυρνούν την πλάτη τους στους χιλιάδες σπουδαστές όλων των ΤΕΙ της χώρας, που ομόφωνα παλεύουν για την καθιέρωση της ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης θα μας βρουν αντίθετους". Οι ΠΚΣ κατήγγειλαν τον εμπαιγμό του υπουργείου και αυτούς που με τα όποια ανταλλάγματα ξεπουλούν τον αγώνα των σπουδαστών των ΤΕΙ και κάλεσαν τους σπουδαστές να συνεχίσουν τον αγώνα για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, ουσιαστική αναβάθμιση, αύξηση των δαπανών και επαγγελματική κατοχύρωση.

Στο μεταξύ σήμερα συνεδριάζει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών των ΤΕΙ, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την αποχή από τις εξετάσεις ή όχι. Πάντως διαφαίνεται μία τάση συμφωνίας των εκπαιδευτικών με το υπουργείο στα θέματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, που ήταν και το κύριο αίτημα των κινητοποιήσεων της ομοσπονδίας.

  • Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους απαντούν στην αδιαλλαξία του υπουργείου Παιδείας οι σπουδαστές των ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη. Για την Πέμπτη οργανώνεται νέα κινητοποίηση με κλείσιμο στις 11 το πρωί των οδικών αρτηριών στην περιοχή του Βαρδάρη. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ