Τρίτη 7 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΛΥΦΑΔΑ
Με δέντρα έδιωξαν τα σκουπίδια

Στον ίδιο χώρο, όπου την περασμένη βδομάδα τα απορριμματοφόρα του Δήμου Γλυφάδας άδειαζαν σκουπίδια, την Κυριακή το πρωί, περίπου 700 κάτοικοι της περιοχής πήραν την πρωτοβουλία και φύτεψαν 400 δέντρα, δίνοντας έτσι τη δική τους απάντηση στην προσπάθεια να μετατραπεί μια έκταση στους πρόποδες του Υμηττού σε χωματερή.

Με κεντρικό σύνθημα "Κάτω η χωματερή. Δε θέλουμε σκουπίδια", Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και κάτοικοι της Γλυφάδας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγ. Τρύφωνα στις 9.30 προχθές το πρωί, μετά από πρωτοβουλία της "Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα" των κατοίκων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στην περιοχή. Αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία προς το βουνό, όπου και έγινε δεντροφύτευση. "Η σημερινή συγκέντρωση είναι η μεγαλύτερη τέτοιου τύπου που γίνεται την τελευταία δεκαετία. Η πρωτοφανής, για τα δεδομένα της Γλυφάδας, κινητοποίηση απέδειξε ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να δεχτεί τη δημιουργία χωματερής", επισήμανε ο Θ. Ηλιόπουλος,μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής. Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του δημάρχου Γλυφάδας Θ. Σπονδυλίδη,η οποία εκδικάζεται την Πέμπτη. Να σημειωθεί ότι η έκταση αυτή διεκδικείται από το Δήμο Γλυφάδας, το Δημόσιο και τον "Ερυθρό Σταυρό", ενώ υπάρχει ήδη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, γεγονός που δεν επιτρέπει σε κανέναν να παρέμβει στο χώρο, πριν την τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Με ανακοίνωσή της η "Δημοτική Κίνηση Προοπτική" εκφράζει την αντίθεσή της σε ενέργειες που υποβαθμίζουν το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα καλεί όλους τους κατοίκους της Γλυφάδας σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουν κάθε νέα προσπάθεια καταστροφής του βουνού. "Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες του αυταρχισμού του δημάρχου της πόλης μας, Θ. Σπονδυλίδη, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση ή διάλογος, προχώρησε στη δημιουργία υπαίθριου σκουπιδότοπου, που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σαν σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια αυτή, που μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε και που έγινε λίγες μέρες μετά από την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 20% για "καλύτερες" υπηρεσίες καθαριότητας στους δημότες. Η κινητοποίηση Συλλόγων Γονέων, μαθητών και κατοίκων της περιοχής απέτρεψε προς το παρόν την καταστροφή".

Αίτημα της Δημοτικής Κίνησης είναι να φέρει η Δημοτική Αρχή το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της μεταφόρτωσης απορριμμάτων, να πιέσει ώστε να λυθεί επιτέλους το ιδιοκτησιακό καθεστώς των 11.000 στρεμμάτων του Υμηττού, να καθαριστεί και να δεντροφυτευτεί ο χώρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ