Τρίτη 7 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν αποφυλάκιση του Ν. Αργυρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού οργανώνεται για την Παρασκευή καθώς το κατηγορητήριο κατά του απεργού έχει αποδειχτεί ήδη κατασκευασμένο

Συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού οργανώνει για την ερχόμενη Παρασκευή, στις 5.30 το απόγευμα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε για την αποφυλάκιση του απεργού Νεόφυτου Αργυρίου ο οποίος πιάστηκε τις μέρες της απεργίας που είχε κηρύξει στα αεροδρόμια η Ομοσπονδία των Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας. Η Επιτροπή ζητά να αρθεί το κατασκευασμένο και ανυπόστατο κατηγορητήριο με το οποίο ο απεργός παραμένει προφυλακισμένος από τις 23 Δεκέμβρη.

Από την κασέτα με τις συνομιλίες - "παίχτηκε" κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης - μεταξύ του Πύργου Ελέγχου, του Ν. Αργυρίου και του πιλότου του αυστριακού τσάρτερ, που βγήκε στον "αέρα" την προηγούμενη βδομάδα και που ήταν γνωστή στους υπεύθυνους από το βράδυ της 23ης Δεκέμβρη (! ), αποδεικνύεται ότι: Τα φώτα του αεροδιαδρόμου ήταν σβηστά τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την προσέγγιση του συγκεκριμένου αεροπλάνου, το οποίο να σημειωθεί ότι δεν περιλαμβανόταν στη λίστα του κανονισμού ασφαλείας, ότι κανείς δεν αναβόσβηνε τα φώτα - όπως υποστηρίζεται στο κατηγορητήριο ότι έκανε ο Ν. Αργυρίου - και ότι ο Αυστριακός πιλότος παρά την ύπαρξη κι άλλων επιλογών επέμενε να προσγειωθεί με δική του ευθύνη, αξιοποιώντας τα φώτα των ακριανών τροχοδρόμων, που δεν έσβησαν σε καμιά στιγμή στη διάρκεια της απεργίας...

Από την Επιτροπή Αλληλεγγύης τονίστηκε χαρακτηριστικά: "Πλάι στους "κακούργους" μαθητές που "σπάνε και γκρεμίζουν", πλάι στους "κακούργους" εργάτες των προβληματικών που "ροκανίζουν" τα λεφτά μας, πλάι στους απεργούς "κακούργους" της ΕΑΣ, φτιάχτηκε και το πορτρέτο του "κακούργου" απεργού Ν. Αργυρίου, με τη συμβολή βέβαια μεγάλης μερίδα των ΜΜΕ. Εμείς δηλώνουμε ότι υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΥΠΑ, ενώ δηλώνουμε ότι η αλληλεγγύη μας στον απεργό αποτελεί χρέος απέναντι στις αξίες της συλλογικότητας και του αγώνα".

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν η οικογένεια του προφυλακισμένου απεργού και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΣΥΠΑ, Γιάννης Ρώτας,ο οποίος επισήμανε ότι "τίποτα παράνομο δε διεπράχθη εκείνη τη νύχτα" και ότι "ο αγώνας για την Ομοσπονδία δεν τελείωσε αλλά συνεχίζεται με ένα ακόμα αίτημα: Να αποφυλακιστεί ο Ν. Αργυρίου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα καταγγελία κατά του Δ. Λιγνάδη(2021-03-30 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία κρατουμένου(2016-01-05 00:00:00.0)
Ζήτησαν ακύρωση του κατηγορητηρίου(2011-02-08 00:00:00.0)
Στον ειδικό ανακριτή ο Θ. Αναστασιάδης(2008-06-12 00:00:00.0)
Νέα ερωτήματα για την αεροπορική τραγωδία(2000-11-08 00:00:00.0)
Αρνείται ανάμειξη Νηστικάκη ο Αλεξάκης(1995-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ