Τρίτη 7 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Αύριο η δίκη των τεσσάρων στα Τίρανα

Στην παρέμβαση των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση των Τιράνων εξακολουθεί να στηρίζει η Αθήνα τις ελπίδες της για τη βελτίωση των ελληνοαλβανικών.

Ενώ αύριο αρχίζει στα Τίρανα η εκδίκαση της υπόθεσης των τεσσάρων στελεχών της Ομόνοιας, από το ανώτατο αλβανικό δικαστήριο, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε με ικανοποίηση τη δημοσίευση στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής" της επιστολής του Αμερικανού προέδρου Μπ. Κλίντον προς τον πρόεδρο της Αλβανίας Σ. Μπερίσα, η οποία απεστάλη το περασμένο Φθινόπωρο.

Στην επιστολή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ "προτρέπει" την αλβανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην απελευθέρωση των τεσσάρων προς όφελος των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Αν και οι αμερικανικές "προτροπές", όπως είναι φανερό, δεν απέδωσαν μέχρι σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι με τη δημοσίευση του περιεχομένου της επιστολής Κλίντον, δικαιώνεται η πολιτική που μέχρι σήμερα ακολούθησε και στηρίχτηκε, κατά κύριο λόγο, στην Ουάσιγκτον.

Πάντως, διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα, ενόψει της αυριανής δίκης στα Τίρανα τηρούν επιφυλακτική στάση, τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα της αμερικανικής παρέμβασης όσο και ως προς την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ