Τρίτη 7 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Συναίνεση στο προεδρείο

Να ασχολείται με πραγματικά προβλήματα το νομαρχιακό συμβούλιο, ζήτησε η ΝΑΣ

Τη συζήτηση για τον κανονισμό λειτουργίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας, καθώς και για την προηγούμενη απόφαση του απερχόμενου Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής, που αφορά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των λατομείων Πεντέλης - Διόνυσου, έθεσε σαν άμεσα ζητήματα, που πρέπει να απασχολήσουν το νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", Σπύρος Χαλβατζής,στην πρώτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας με θέματα την εκλογή προεδρείου και το χώρο που θα συνεδριάζει το Σώμα, πρόεδρος εκλέχθηκε ο Χ. Πασβαντίδης, αντιπρόεδρος ο Δ. Μαθιόπουλος και γραμματέας η Μάρω Ζόμπολα, σύνθεση που ευνοεί τη συναινετική, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λειτουργία του προεδρείου.

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της ΝΑΣ τόνισε πως στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, εκτός των βουλευτών που προβλέπει ο νόμος, πρέπει να καλούνται και δήμαρχοι, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων και οργανώσεων. Να γίνεται δηλαδή η συνεδρίαση δημόσια και να είναι ανοιχτή. Επίσης πρότεινε οι βουλευτές να μιλούν μετά τους νομαρχιακούς συμβούλους, για να αποφευχθεί η χρήση των συνεδριάσεων σαν "πασαρέλα", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά στην απόφαση του απερχόμενου Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 19/1/95, για τα λατομεία της Πεντέλης, η ΝΑΣ ζήτησε να συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση, αφού η θητεία του παλιού Νομαρχιακού Συμβουλίου έληγε στις 31/12/95, συνεπώς λειτούργησε παράτυπα.

Ενα πρόβλημα, που δε συζητήθηκε στη συνεδρίαση, αλλά δηλώθηκε ότι θα το θέσει η ΝΑΣ σε επόμενη συνεδρίαση, είναι και αυτό της περιφερειακής του Υμηττού. Τέλος αποφασίστηκε, οι συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου να γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, προσωρινά για το επόμενο δίμηνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ