Τρίτη 7 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΡΩΝΑΣ
"Δει δη χρημάτων" για τα σχολεία

Την ανάγκη εξεύρεσης οικονομικών πόρων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για ν' αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Βύρωνα, επισήμαναν την Κυριακή, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης που διοργάνωσε ο δήμος, καθηγητές, μαθητές και γονείς.

Στη συζήτηση όλοι συμφώνησαν τόσο στη διάγνωση των προβλημάτων όσο και στην αδυναμία του κάθε δήμου να τα φέρει από μόνος του εις πέρας. "Τα χρήματα του δήμου δεν είναι απολύτως επαρκή για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής μας. Κι εδώ είναι απαραίτητη η οικονομική συνδρομή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων που, αμελώντας την προγραμματική σύμβαση, μας έδωσε μόνο δύο εκατομμύρια δραχμές", τόνισε στη συζήτηση ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος.Ενώ, ο Μ. Χρυσός,δημοτικός σύμβουλος κι εκπαιδευτικός, τόνισε ότι η "σημερινή συζήτηση αποτελεί το πρώτο βήμα διαμόρφωσης ενός μετώπου παιδείας, με στόχο την καλυτέρευση της εκπαίδευσης".

Θετική ήταν η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών, γονέων και κυρίως των μαθητών στη συζήτηση της Κυριακής, όπου και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του δήμου να ξεκινήσει ένας διάλογος για τα προβλήματα των σχολείων, για τα οποία και μίλησαν. Ολοι οι εκπρόσωποι των σχολείων που συμμετείχαν στη συζήτηση έθεσαν πρώτιστα το θέμα της καθιέρωσης της πρωινής βάρδιας, που προϋποθέτει όμως την ύπαρξη 30 περίπου αιθουσών επιπλέον για κάθε σχολικό κτίριο, όπου συστεγάζονται γυμνάσιο και λύκειο. Επίσης, εκφράστηκε η ανησυχία για διάφορα εξωσχολικά στοιχεία που μαζεύονται έξω απ' τα σχολεία. Πάνω σ' αυτό ο Ν. Ρογκάκος τόνισε: "Σαφώς τίθεται θέμα ασφάλειας των σχολείων, αλλά σε καμία περίπτωση δε συμφωνούμε ότι πρέπει να προσλάβουμε άτομα από ιδιωτικές εταιρείες να φυλούν τα σχολεία".

Ανάμεσα στα προβλήματα, αλλά και τις προτάσεις που τέθηκαν στη συζήτηση ήταν η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, η καθαριότητα, η δραστηριοποίηση της Ενωσης Γονέων, η δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων σε κατάλληλους χώρους, η μεταφορά παιδιών που μένουν μακριά από τα σχολεία τους με λεωφορεία και η επαναδραστηριοποίηση των Συντονιστικών των μαθητών, που θα πιέζουν για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ